Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stigle pretnje smrću glavnom urednniku Kurira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 02. 2014.

Autor: E. K. Izvor: Kurir

Stigle pretnje smrću glavnom urednniku Kurira

Glavni i odgovorni urednik Kurira Saša Milovanović dobio je ozbiljne pretnje smrću. Agresivna pretnja da glavni urednik Kurira, kako je navedeno, mora biti ubijen upućena je od anonimnog lica potpisanog kao „Plaćeni ubica“.

 

Pretnje smrću usledile su samo tri sata posle konferencije za medije na kojoj je predsednik Nove stranke Zoran Živković demonstrativno iscepao primerak Kurira, izgovorivši pritom niz uvreda na račun našeg lista i novinara koji u njemu rade. Posle tog incidenta usledile su pretnje ubistvom glavnom uredniku Kurira. Pretnja je objavljena na Tviteru, a osoba koja se predstavlja kao „Plaćeni ubica“ istovremeno je pretila ubistvom i državnom vrhu, s prvim potpredsednikom Vlade i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem na čelu.

- Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, i Saša Milovanović, glavni urednik Kurira, moraju biti ubijeni - napisao je juče oko 15 sati na svom nalogu na Tviteru neko ko se krije iza naziva „Plaćeni ubica“.

Redakcija Kurira je ove pretnje prosledila policiji i zatražila zaštitu i od njih je dobila obećanje da će se ceo slučaj odmah istražiti i otkriti ko stoji iza nje.

- Nažalost, atmosfera u društvu je takva da su novinari potpuno nezaštićeni. Kada jedan političar koji pretenduje na najvišu državnu funkciju dozvoli sebi da javno pocepa novine samo zato što mu se ne sviđa šta su o njemu pisali i država na to ne reaguje, ne iznenađuje da je sledeći, logičan korak da urednik dobije pretnje smrću - rekao je glavni urednik Kurira Saša Milovanović.

Ovo je drugi u nizu incidenata koji je izazvao govor mržnje Zorana Živkovića.

Podsetimo, nakon što je Kurir pre tri dana objavio da je DS pregovarala o koaliciji sa BDZS Muamera Zukorlića, lider Nove stranke, koji je u tekstu označen kao osoba koja je uspostavila kontakt između Zukorlića i Đilasa, bio je toliko izrevoltiran istinom da je pocepao Kurir. Iako je naš list juče dobio zvaničnu potvrdu iz BDZS da je pregovora bilo, Đilas i Živković odbili su da se izvine našim novinarima zbog vandalskog cepanja novina i uvreda koje je Živković izrekao.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

08.02.

2014.

Boško Stajić [neregistrovani] u 12:08

stigle pretnje smrću glavnom uredniku Kurira

Pre desetak godina meni i mom kolegi neki su ( koji danas nisu više moćni) u Novom Sadu pretili isto tako. Posle su nas neki tužili i na sudu tražili holivudske nadoknade za ukaljanu čast i nematerijalnu štetu.Treba izdržati i malo se skloniti sa ulice i uobičajenih mesta izlazaka.Neće ni oni dugo trajati. Ubiti ili ukloniti nepodobnog novinara je stvar trenutnog vremena posle te zaborave jer imaju problem kako da sačuvaju imovinu,da plate advokate i ko zna koga još...pa zar ti primer Miškovića i drugih tajkuna ne govori dovoljno u kakv0j su panici.Oni jesu spremni da upotrebe sva sredstva,ali zato neće ući u istoriju Srbije za razliku od nas mn0gih koji smo to već učinili.Za deset godina nova generacija dece koja će odrasti neće znati ni J od imena onih koji su činili zlo Srbiji-znači ne samo Srbima već i pripadnicima drugih naroda koji žive u Srbiji.Malo više pažnje i samozaštite uz zaštitu policije ( pazi neki su korumpirani) i proći če i ova pretnja.Posle izbora sigurno!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi