Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đilas fizički sprečio novinarku Kurira da postavi pitanje!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 02. 2014.

Autor: Marija Maleš Izvor: Kurir

Đilas fizički sprečio novinarku Kurira da postavi pitanje!

Lider DS Dragan Đilas juče je, posle konferencije u toj stranci, fizički sprečio novinarku Kurira da priđe predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću i postavi mu pitanje tako što je stao ispred nje i uhvatio je za ramena!

 

Naime, nakon što je predsednik BDZS, stranke Muamera Zukolića, za Kurir potvrdio da je bilo pregovora između bivšeg glavnog muftije i Đilasa o zajedničkom izlasku na izbore, novinarka Kurira želela je da pita Živkovića zašto je tvrdio da je to laž, cepao Kurir i na taj način pozvao na linč novinare našeg lista.

Nasrtaj na novinara

Čim su svi učesnici pres-konferencije u DS završili svoje izlaganje, novinarka Kurira pošla je ka Živkoviću s primerkom Kurira u rukama pokušavajući da mu postavi to pitanje, ali je ispred nje stao lider DS i bukvalno je fizički sprečio, to jest zadržao rukama! Đilas je stajao ispred novinarke Kurira sve vreme, onoliko koliko je bilo dovoljno da Živković napusti stranačke prostorije. Naša novinarka je upitala Đilasa da li je Živkovićev telohranitelj, ponovivši da samo hoće da postavi pitanje. Đilas to nikako nije hteo da dozvoli!

- Sve ste čuli na konferenciji - rekao je Đilas dok se Živković probijao kroz gužvu i grabio ka izlazu.

- Hoću da pitam gospodina Živkovića da li će da se izvini... - objašnjavala j novinarka, koja je sprečena da obavi zadatak, dok je druga novinarka pitala:

„Da li će gospodin Živković ponovo da pocepa Kurir sad kad je potvrđeno da je istina ono što smo napisali?“ Začulo se i pitanje treće novinarke: „A mogao bi i da kaže zašto je lagao“ - dok je Đilas i dalje sprečavao našu novinarsku ekipu da obavlja svoj posao.

Živkovićev govor mržnje

Podsetimo, nasilničko ponašanje i vređanje novinara Kurira počelo je nakon pisanja našeg lista da je Đilas poslao Borislava Stefanovića, šefa poslaničkog kluba DS u parlamentu, u Novi Pazar da pregovara o pravljenju koalicije sa Zukorlićem. Kurir je objavio da je medijator u tim pregovorima bio Živković, bivši premijer i predsednik Nove stranke, ali i jedan od Đilasovih koalicionih partnera na narednim izborima. Živkovića je istina do te mere izrevoltirala da je sazvao konferenciju za štampu, na kojoj je javno iscepao Kurir uz opasku da„takve novine ne bi trebalo da postoje u Srbiji“. U svom sledećem nastupu, kad je potvrđeno da je Kurir objavio tačne informacije, gostujući u emisiji na RTS, Živković ne samo što se nije izvinio nego je nastavio s govorom mržnje.

Novinare Kurira nazivao je „fukarama“. Juče na konferenciji u DS, kad je bio u prilici da se sretne s novinarima Kurira tet-a-tet, pobegao je s lica mesta uz pomoć Dragana Đilasa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi