Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dan i Vijesti bez informacija na trećoj strani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 01. 2014.

Izvor: Tanjug

Dan i Vijesti bez informacija na trećoj strani

Dnevni listovi "Dan" i "Vijesti" danas na svojim trećim stranama nisu objavili informacije, u znak protesta zbog nasilja nad novinarima u Crnoj Gori. Čitave treće stranica ta dva dnevna lista su prazne i zatamnjene, a na dnu stoji pojašnjenje: "Ovako izgleda Vaše pravo da budete informisani, kada oni koji Vas informišu trpe represiju. Stop represiji nad novinarima".

 

Nakon niza nerasvetljenih slučajeva napada na novinare i urednike ta dva lista, nedavno je ispred redakcije"Vijesti" bačena eksplozivna naprava, a u Nikšiću je pretučena dopisnica "Dan" Lidija Nikčević.

Upravni odbor Udruženja novinara Crne Gore pozvao je 15. januara na održavanje generalnog štrajka, u znak protesta zbog nasilja i onemogućavanja rada i gušenja novinarskih i ljudskih sloboda.

Sindikat medija Crne Gore uputio je, istovremeno, inicijativu za hitno kontrolno saslušanje pred skupštinskim Odborom za bezbednost i odbranu čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbednost i Ministarstva unutrašnjih poslova zbog napada na novinare.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi