Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ćerka Jelena: Ovo je bila Vučićeva dužnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2014.

Autor: B. Vukčević Izvor: Naše novine

Ćerka Jelena: Ovo je bila Vučićeva dužnost

Porodica ubijenog novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“ Slavka Ćuruvije zadovoljna je što je ovaj slučaj rešen i što su osumnjičeni za svirepu likvidaciju Slavka Ćuruvije konačno uhapšeni.

Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara, povodom hapšenja osumnjičenih za ubistvo njenog oca kaže da ovo ne treba shvatiti kao kraj već kao početak procesa rešavanja ubistva njenog oca.

- Svakako, ne treba veličati ovu vlast ni Vučića jer to je njihova dužnost. Podsetili su nas da su tada bili deo vlasti. Sada je takođe njihova dužnost da se suoče sa sopstvenom odgovornošću jer su donošenjem zakona o informisanju, svojim izjavama i pozicijama u vlasti učestvovali u progonu i uništenju moga oca, koji je trajao mesecima pre ubistva - podseća Jelena Ćuruvija.

Zasluge novinara

Jovo Ćuruvija, brat ubijenog Slavka, za Naše novine kaže da su jedini zaslužni za podizanje optužnice za ubistvo njegovog brata novinari i članovi Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić i Ljiljana Smajlović.

- Samo zahvaljujući novinarima koji nisu dozvolili da ovo ubistvo bude zaboravljeno danas, posle 15 godina imamo optužnicu protiv organizatora i izvršioca ovog svirepog ubistva - kaže Ćuruvija. On dodaje da je ova vlast delimično zaslužna što slučaj „Ćuruvija“ konačno dobija epilog, ali da se pita da li bi do toga došlo da nije bilo pritisaka od strane medija i međunarodne zajednice.

Brat ubijenog vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“ kaže i da se nada da je podizanje optužnice protiv Radomira Markovića, Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića samo početak i da će istraga biti nastavljena.

Mira Marković kao nalogodavac?

- Nadam se da će i ostali koji su učestvovali u ovoj svirepoj likvidaciji biti privedeni pravdi, kao i da će biti otkriveni nalogodavci ubistva Slavka Ćuruvije, pošto ne verujem da je služba radila na svoju ruku - objašnjava Jovo Ćuruvija.

On dodaje i da sumnja da je nalogodavac Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, ali da to tek treba dokazati. Ćuruvija kaže i da mu je krivo što je Miroslav Kurak, koji je optužnicom označen kao neposredni izvršilac ubistva njegovog brata Slavka, nedostupan pravosudnim organima, ali da se nada da će kad-tad biti priveden pravdi.

- Bitno je da je on na optužnici. Nadam se da će biti i osuđen, pa makar i u odsustvu, a kad-tad će ga stići ruka pravde. Neće moći večno da se krije i beži - kaže Jovo Ćuruvija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi