Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Legija dobio nalog da sa Šiptarom ubije Ratka Romića i Mikija Kuraka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2014.

Izvor: Naše novine

Legija dobio nalog da sa Šiptarom ubije Ratka Romića i Mikija Kuraka

Milorad Ulemek Legija dobio je svojevremeno zadatak da sa vođom „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem liši života dva direktna izvršioca ubistva Ćuruvije, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Ko je izdao nalog?

Ovo je tokom svedočenja u Specijalnom sudu svojevremeno otkrio svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je dalje istakao da su na praćenju Kuraka i Romića radila braća Miloš i Aleksandar Simović. Prema Milenkovićevim rečima, Kurak i Romić su primetili „pratnju“ i potom uspostavili kontakt sa Ulemekom i Spasojevićem.

Milenković je naveo da ne zna šta je bio motiv da se oni ubiju i zašto su posle razgovora s njima Ulemek i Spasojević odustali od ubistva.

Prema rečima Miloša Simovića, Milorad Ulemek je posle Ćuruvijinog ubistva pričao sa jednim muškarcem u jednoj diskoteci, a onda mi je rekao: „Ovaj je ubio Ćuruviju“, pokazujući na Kuraka, koga je kasnije Simović prepoznao sa slike.

Sva je prilika da se upravo u ovom slučaju krije misterija neočekivanog svedočenja Ulemeka o ubistvu vlasnika „Telegrafa“, koje je juče i dovelo do hapšenja osumnjičenih. Nije poznato ko je od Ulemeka i Spasojevića tražio da ubiju Romića i Kuraka, ali se sa dosta sigurnosti može pretpostaviti da iza tog zahteva stoje politički naručioci ubistva.

Šešelj prvi otkrio izvršitelja

Miroslava Mikija Kuraka prvi je u vezu sa ubistvom Slavka Ćuruvije doveo lider radikala Vojislav Šešelj nekoliko nedelja pre odlaska u Haški tribunal 2003. godine. On je tada rekao da ima podatke o tome ko je likvidirao vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“ i da od države traži nagradu za tu informaciju.

Inače, ovaj operativac DB je zbog ispitivanja oko ubistva Ćuruvije bio hapšen u vreme akcije „Sablja“, ali je pušten dva meseca kasnije, bez ijednog dokaza koji bi ga doveo u vezu sa zločinom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi