Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Romić: Znam da će me uhapsiti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 01. 2014.

Izvor: Beta, Politika

Romić: Znam da će me uhapsiti

Bivši operativac DB Ratko Romić izjavio je da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu. Romić kaže da će to dokazati na sudu. "Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i staložen, mogu da me uhapse. Braniću se istinom jer nisam učestvovao u tome i to ću dokazati", rekao je Romić za Politiku.

On je naveo da može da dokaže gde je bio 11. aprila 1999. godine u vreme kada je ubijen Ćuruvija, vlasnik listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin", kao i da ima dokaze o svom kretanju tog dana i objašnjenje o automobilu koji je zadužio u službi, a koji je navodno viđen na mestu zločina.

 

Bivši agent ocenio je da je "žalosno" što, kako kaže, mediji u Srbiji najavljuju optužnice, hapse i pišu presude.

Romiću, koji je bio načelnik Šestog odeljenja beogradskog centra DB-a, Apelacioni sud je u avgustu prošle godine ukinuo prvostepenu presudu od sedam godina zatvora za pomaganje atentata na Vuka Draškovića u Budvi, i vratio predmet na ponovno suđenje.

"Ne postoji nijedan dokaz koji me povezuje sa ubistvom Ćuruvije, ali nije postojalo ni dokaza o mojoj umešanosti u slučaju 'Budva' pa mi se sudi nekoliko godina", rekao je bivši agent DB.

Dnevni listovi "Danas" i "Blic" objavili su da je optužnica za ubistvo Ćuruvije napisana i da su njom obuhvaćeni bivši načelnik DB-a Rade Marković, bivši načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, kao i operativci Romić i Miroslav Kurak.

Romić je Politici potvrdio da je "povremeno u kontaktu" sa Kurakom, i kazao da je on od 2006. godine u Tanzaniji sa porodicom, ali je dodao da misli da Kurak više nije u toj državi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi