Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jelko Kacin brani Dačića i Đilasa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 01. 2014.

Autor: P. D. Izvor: Danas

Jelko Kacin brani Dačića i Đilasa

"Iskreno sam nesrećan zbog svega što se dešava Ivici Dačiću, koji u dijalogu s Prištinom zaista hoda po žici. Pokušaji njegove diskvalifikacije su nepotrebni. Ceo svet se tome čudi, jer svi priznaju njegovu hrabrost i državnički pristup velikim istorijskim izazovima. I svet ne razume kad se on pokušava odbaciti. Svaka zemlja bi bila ponosna na proboj koji je on napravio", rekao je Jelko Kacin, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, za TV Vojvodine, kritikujući, kako je ocenio, medijsku kampanju protiv predsednika Vlade Srbije.

Kacin je upozorio da je medijskim napadima izložen i lider opozicione Demokratske stranke Dragan Đilas.

"U Srbiji postoji zloupotreba medija, koje političke elite koriste da bi diskreditovali jedni druge. U tome učestvuju političke partije koje su uvek zloupotrebljavale medije kao kanale svojih nadmetanja. Međutim, pitanje slobode medija, kao i njihove odgovornosti i profesionalnosti je uključeno u poglavlja 23 i 24 za pregovore sa EU. A bez rešavanja tog problema, neće biti napretka", poručio je Kacin.

Izvestilac EP je rekao i da su priče o tome da Brisel odlučuje da li će u Srbiji biti vanrednih izbora "običan blef".

"Niko iz EU neće odgovoriti Srbiji da li je bolje da ima te izbore ili ne. Srbija je suverena i odlučuje sama za sebe. Neka Srbija ne radi ništa za Brisel, već samo neka brine za sebe", istakao je Kacin.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi