Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Niška televizija u borbi za regionalni status
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 11. 2013.

Autor: T. Todorović Izvor: Politika

Niška televizija u borbi za regionalni status

Odlukom direktora Niške televizije (NTV) Bobana Rajkovića, koju su podržali svi članovi Nadzornog odbora, dužnosti glavnog i odgovornog urednika razrešen je Miroslav Ćosić.

Za novog glavnog i odgovornog urednika NTV-a imenovana je Lora Nikolić, diplomirani profesor svetske književnosti i dugogodišnji novinar, čiji je koncept rada televizije u narednom periodu u potpunosti prihvaćen na sednici Nadzornog odbora.

Direktor Rajković kaže da su promene već duže vreme planirane kako bi program Niške televizije bio bolji i kvalitetniji.

– Promene u rukovodstvu, ali i korenite izmene u programskoj šemi, imaju cilj da se poboljša sadržaj i kvalitet emisija i, posebno, da se unapredi informativni deo koji će biti okosnica našeg programa. Naša redakcija već nekoliko dana uspešno realizuje novi koncept informativnog programa u kojem je pet dnevnih emisija o najaktuelnijim događajima u Nišu i ovom delu Srbije u društveno-političkom životu, ekonomiji, kulturi, sportu i svim drugim segmentima – kaže Rajković.

Već nekoliko godina ulažemo ogromne napore da Niška televizija dobije status regionalnog javnog servisa ovog dela Srbije, što je veoma realna mogućnost, ali i potreba.

Podršku u toj borbi dobili smo i od pojedinih republičkih organa i funkcionera, kao i niškog gradskog rukovodstva i više od 40.000 građana Niša. U cilju profesionalne transformacije NTV-a u regionalni javni servis mi smo, pored najnovije izmene programske šeme već preduzeli i sve ostale, a neophodne aktivnosti na planu obezbeđenja materijalno-finansijske sigurnosti naše informativne kuće.

To će, nadamo se, umnogome doprineti da se konačno i status NTV-a što pre i na najbolji način i za zaposlene i građane Niša i ovog dela Srbije reši – rekao je za „Politiku“ direktor Boban Rajković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi