Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinaru za "Marš protiv mafije" globa 400 evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 11. 2013.

Izvor: Tanjug, Mondo

Novinaru za "Marš protiv mafije" globa 400 evra

Crnogorski novinar i organizatora "Marša protiv mafije", Marko Milačić, kažnjen je sa 400 evra "zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja tokom marša i remećenja javnog reda i mira tokom inauguracije predsednika države Filipa Vujanovića.

Grupa građana organizovala je 20. maja "Marš protiv mafije", odnosno protestnu šetnju od Podgorice do Cetinja, a povod je bila inauguracija Vujanovića.

Milačić je poručio da neće platiti kaznu koju mu je odredio cetinjski Sud za prekršaje, i da će, kako je naveo, morati da ga privode, ovaj put u zatvor u Spužu.

"Ovde je sve jasno - da smo organizovali 'Marš podrške mafiji' ne bi bilo ni procesa, ni privođenja, ni presude, naprotiv - bili bi nagrađeni i uvaženi od vrha režima i institucija sistema", kazao je on u izjavi za medije.

Milačić je u više navrata odbijao da se odazove pozivu Sudu za prekršaja na Cetinju, gde mu se sudilo zbog povreda Zakona o javnim okupljanjima. Policija je potom 5. novembra privela Milačića pred tim sudom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi