Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Marković: Obećali su mi izlazak na slobodu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 11. 2013.

Izvor: Alo!

Marković: Obećali su mi izlazak na slobodu

Komisija za istraživanje ubistva novinara saopštila je juče da je Radomir Marković u razgovoru sa njihovim članom o ubistvu Slavka Ćuruvije tvrdio da mu je Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije, garantovao da će iduće godine biti slobodan.

 

U saopštenju komisije navodi se i da je bivši šef DB-a pretio objavljivanjem 15 tajnih dosijea, “što bi imalo nesagledive posledice i po njega i po državu”.

Članovi komisije pokušali da razgovaraju s Markovićem povodom novih saznanja o njegovoj ulozi u ubistvu Slavka Ćuruvije.

Međutim, Marković nije želeo da se izjašnjava o navedenim činjenicama i okolnostima, ali je zatražio da razgovara s jednim članom komisije.

U izveštaju kojim je dokumentovan razgovor sa članom komisije navodi se, između ostalog, sledeće:

„Policajci koji su s njim razgovarali previše su ‚nisko rangirani‘ i zato veruje da će ga izigrati ako im pomogne, a on zauzvrat ima čvrsta obećanja da će mu se pomoći i da će izaći sledeće godine na osnovu primene zaštite zakonitosti ili pomilovanjem i da je o tome već razgovarao sa savetnikom predsednika Republike Oliverom Antićem.

Osuđeni Marković mi takođe rekao da odmah nakon razgovora s policijom pozvao svoju suprugu Ivančicu i da joj je rekao sledeće: ‚Oni’ (misleći na policiju) bili su ponovo ovde i bili su vrlo bezobrazni i nemaju nameru da mi se skinu sa grbače”, navodi se u izveštaju tog člana komisije.

Komentar Olivera Antića juče nismo dobili jer se nije javljao na telefon poznat redakciji „Alo!“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi