Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uskoro optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2013.

Izvor: Tanjug, Novi magazin

Uskoro optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije?

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je u današnjem razgovoru sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem bilo reči bilo reči o zahtevu za pomilovanje koji je bivši šef Državne bezbednosti Radomir Marković uputio predsedniku države, ali i o ubistvu Slavka Ćuruvije.

"Vučić je rekao da je svoj stav o tom zahtevu Vlada iskazala tako što je Ministarstvo pravde jasno odbilo zahtev kao neosnovan i izrazio uverenje da do takvog pomilovanja nikako neće doći", rekao je Drašković Tanjugu.

Drašković je naveo i da ga je "Vučić obavestio da je istraga oko ubistva novinara Slavka Ćuruvije pri kraju i da će veoma brzo biti podignuta optužnica protiv organizatora i izvršilaca."

"Kao što znamo i već je to objavljeno u javnosti da do sada svi prikupljeni dokazi terete bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića i tadašnjeg šefa beogradskog DB Milomira Radonjića da su oni koordinirano i zajednički rukovodili operacijom likvidacije Ćuruvije", rekao je lider SPO. 

Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Prethodnih dana beogradski mediji prenosili su nezvanične informacije da su istražni organi ponudili Markoviću kaznu od 15 godina zatvora umesto 40 za ta dela, ako progovori o ubistvima iz vremena Slobodana Miloševića, kao što je ubistvo Ćuruvije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi