Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danica Drašković: Pomilovanje Markovića zastrašujuća je slika naše stvarnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2013.

Izvor: Telegraf

Danica Drašković: Pomilovanje Markovića zastrašujuća je slika naše stvarnosti

Molba za pomilovanje Radeta Markovića, masovnog državnog ubice, zastrašujuća je slika naše stvarnosti. Pomilovanje nije moguće, nije pravedno, nije moralno - kaže supruga Vuka Draškovića.

Nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti (RBD) Radomir Marković podneo je zahtev za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Ministarstvo pravde i državne uprave je shodno zakonskoj proceduri dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga predsedništvu, rečeno je u tom ministarstvu, a ovim povodom reagovala je za “Alo” Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića, i istakla da bi Markovićevo pomilovanje bilo dokaz da je služba pravi vladar Srbije.

Molba za pomilovanje Radeta Markovića, masovnog državnog ubice, zastrašujuća je slika naše stvarnosti. Pomilovanje nije moguće, nije pravedno, nije moralno, nije politički ili ljudski ispravno – kaže Draškovićeva.

- Ovaj zahtev je dokaz za ono što stalno tvrdimo – da je služba vladar ove nesrećne države. To je suština i objašnjenje ove molbe, koja je očigledno planirana i naloženo je predsedniku da je usvoji – dodaje Danica Drašković.

Prema zakonu o pomilovanju, ne postoji rok do kog predsednik mora da odgovori na Markovićev zahtev. Zakon, takođe, ne ograničava koliko puta neko može da traži pomilovanje.

Radomir Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi