Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sad penzije koče tender
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2009.

Izvor: Dnevnik

Sad penzije koče tender


Odbor za privatizaciju Skupštine Vojvodine traži da pokrajinska administracija ima svog predstavnika u radnoj grupi Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj zaduženoj za slučaj preduzeća “Dnevnik Holding”, koji bi ih direktno informisao šta se dešava s privatizacijom te medijske i izdavačke kuće koja je sada ponovo volšebno zastala, kao i pre dve i po godine, kada je tender bio zaustavljen.

Na sednici Odbora juče je dogovoreno da u tu radnu grupu bude upućen predstavnik Sekretarijata za privredu i privatizaciju. Resorni pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin informisao je članove Odbora da su sada, posle tri meseca rada, od kada je s republičkom Vladom dogovoreno da se sprovede konverzija duga Dnevnik Holdinga u ulog države, odlukom iste te Vlade izuzeta dugovanja prema penzionom fondu.

- Zvali smo Ministarstvo ekonomije i tamo nam je rečeno da je u pitanju administrativna greška. Sada tamo tražimo sastanak i da se ta, navodna, greška ispravi. Nije problem u PIO fondu. Rekli su mi, bude li im došao zaključak Vlade o grešci, oni će reagovati u roku od pet minuta – kaže Vasin.

Vasin je istakao da je konverzija 218 miliona dinara duga prema PIO fondu važna zbog toga što je tek tada moguće konačno povezivanje radnog staža zaposlenih, a time i otvaranje privatizacije, socijalnog programa i svega što uz tu vlasničku transformaciju ide.

 I direktor Dnevnik Holdinga Savo Dobranić, koji je bio na sednici Odbora, rekao je da je suština u tome da je Vlada donela zaključak o konverziji duga, ali da je izostavila PIO fond, što se direktno tiče statusa zaposlenih.

Sindikalni vođa Steva Tomin je članovima Odbora preneo da se u preduzeću oseća “miris stečaja”. On je kazao da preduzeće ne može da funkcioniše, da nema konstruktivnog razgovora kako izaći iz situacije dok se tender konačno ne raspiše, da pet-šest meseci kasne plate, stižu sudska rešenja i postoje hipoteke na imovinu...

 - Ovo nije život dostojan čoveka, ovo je agonija. Dođite da vidite samohrane roditelje koji ne dobijaju platu... Zaposleni smatraju da nema političke volje da se raspiše tender – kazao je Tomin.

Članu odbora, radikalu Lazaru Marjanskom, nije bilo jasno kako se to pitanje ne rešava, kad je u Republici i Pokrajini ista politička struktura na vlasti, pa je savetovao“ da to s republičkom Vladom vidi Bojan Pajtić”.

S. Nikolić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi