Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrade UNKT-a Marijani Simić i Budimiru Ničiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 10. 2013.

Izvor: KIM

Nagrade UNKT-a Marijani Simić i Budimiru Ničiću

Tim Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNKT), dodelio je nagrade novinarima za najbolje priče na temu siromaštva za 2013. godinu. Od novinara u srpskim medijima na Kosovu nagrade pripale novinarki KIM radija Marijani Simić i dopisniku Glasa Amerike Budimiru Ničiću. Na svečanosti koja je održana u Muzeju Kosova najpre je prikazano nekoliko dokumentarnih filmova na temu siromaštva a potom su predstavnici Ujedinjenih nacija dodelili nagrade novinarima za najbolju televizijsku i radijsku priču kao i nagrade za najbolju fotografiju i tekst u štampanim medijima za najbolju priču o siromaštvu.

Nagrada za najbolju radijsku priču na temu siromaštva ove godine pripala je Marijani Simić novinarki KIM radija.

Nagradu za najbolju televizijsku priču o siromaštvu dele novinaka BIRN-a Kaljtrina Redžepi i dopisnik Glasa Amerike sa Kosova Budimir Ničić.

“Ovu nagradu koju sam ja dobio i moja koleginica sa KIM radija pokazuje da i kod nas Srba u srpskim medijima i u celoj srpskoj medijskoj zajednici na Kosovu postoje kapaciteti koji mogu da se ravnopravno takmiče sa većinskim medijima, sa našim kolegama Albancima koji u mnogome imaju bolje uslove za rad od nas”, kazao je Ničić.

Poverenik za jezike u Vladi Kosova i član ovogodišnjeg žirija za dodelu nagrada Slaviša Mladenović izjavio je KIM radiju da mu je posebno drago što su dve veoma važne nagrade otišle u ruke novinara koji žive i rade na Centralnom Kosovu.

“Drago mi je da su to novinari koji rade u našem okruženju. Na žalost to nam govori i da se tamo gde mi živimo suočavamo sa velikim problemima vezanim za siromaštvo”, kazao je Mladenović.

Novoimenovani šef UNDP-a na Kosovu Endrju Rasel kazao je da je mnogo učinjeno kada je u pitanju iskorenjivanje siromaštva ali da još ima posla na tom planu.

 

 

 Ja sam relativno nov ovde na Kosovu i nisam ekspert za Kosovo ali znam da u svetu postoji veoma tesna veza između nezaposlenosti i bezbednosti posebno kada je u pitanju ljudska bezbednost. Siromaštvo je pretnja za bezbednost”, kazao je Rasel KIM radiju.


Ovim događajem i zvanično je završena ovogodišnja „Nedelja iskorenjivanja siromaštva“ kojom se obeležava osma godišnjica aktivnosti na podizanju svesti lokalnih i međunarodnih institucija u suzbijanju siromaštva na Kosovu.

Nagrade su i ove godine dodeljene u saradnji sa Udruženjem profesionalnih novinara Kosova.

Najnoviji podaci pokazuju da oko 35% stanovnika Kosova živi ispod linije siromaštva, a oko 10% stanovnika Kosova živi u ekstremnom siromaštvu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi