Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Selaković: Medijske sporove rešavaće Viši sud u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 10. 2013.

Izvor: Tanjug

Selaković: Medijske sporove rešavaće Viši sud u Beogradu

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas da će se ubuduće sudski sporovi iz oblasti medija rešavati u Višem sudu u Beogradu i naglasio da će se razgovarati o predlogu EU za promenu Ustava Srbije kada je reč o pravosuđu.

Selaković je naveo da su na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojene određene izmene i dopune zakona i to o uređenju sudova, o sudijama i javnom tužilaštvu.

"Napravili smo još jednu smo suštinsku izmenu - po prvi put u Srbiji koncentrisali smo sudsku nadležnost za sve slučajeve medijskog prava u nadležnost Višeg suda u Beogradu. taj predlog će se uskoro naći pred poslanicima u Skupštini Srbije", rekao je Selaković gostujući na TV B92.

On je naveo da su predstavnici ministarstva o tome razgovarali i formalno i neformalno sa mediskim udruženjima, te da će i sudije morati dodatno da se obrazuju u oblasti medijskog prava.

Na konstataciju da je sve što je rađeno u pravosuđu dobro, i da će test biti primena reforme, Selaković je kazao da se u reformi ide "korak po korak".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi