Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dodik ne da svojima na BN
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 10. 2013.

Izvor: Večernje novosti

Dodik ne da svojima na BN

Predsednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik objavio je rat BN televiziji, uvodeći nova "pravila" ponašanja, ne samo za svoje članove, nego i za članove ove stranke koji obavljaju neku javnu funkciju u RS ili BiH. U saopštenju SNSD svojstvenom totalitarnim društvima navodi se da je BN TV za njih - neprijateljska kuća.

- Nijedan član SNSD-a, niti imenovani ili postavljeni rukovodilac ispred SNSD neće učestvovati u emisijama BN TV, niti će davati izjave i odgovarati n pitanja novinara ove medijske kuće - piše u saopštenju ove stranke. Zabrana se  odnosi i na zamenike ministara i niže službenike.

- SNSD je tako priznao da su javne funkcije kao na primer ona predsednika RS, predsednika vlade, parlamenta ili ministra, u službi jedino stranke koja ih je imenovala, a RS umesto demokatske ima partokratsku vlast - saopštava uređivački kolegijum BN televizije.

- Ovo nije jedini gaf SNSD, jer tokom više od jedne decenije vladavine u RS su poznati i po tome što su u jednom danu ugasili više od 15 lokalnih radio-stanica, ali i po odnosu prema novinarima, koje nisu kontrolisali (beogradskim, BH TV, ATV...) Najnovijim odnosom prema BN TV, najgledanijom televizijom, SNSD je dao za pravo kritičarima njihove vladavine da su ekonomski uništili RS. Ne tako davno, redovno su posećivali i rado bili gosti jedne od kako su i sami tvrdili, najgledanije nacionalne televizije - tvrde u BN.

NUNS o presudi novinarki

Nezavisno udruženje novinara Srbije je zaprepašćeno presudom Osnovnog suda u Banjaluci kojom je novinarka agencije Beta Ljiljanu Kovačević obavezana da predsedniku RS Miloradu Dodiku isplati 5.000 KM na ime obeštećenja za povredu ugleda i časti. NUNS očekuje da će viši sud prihvatiti žalbu novinarke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi