Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sud odbio tužbu Đukanovićeve sestre protiv "Dana"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 10. 2013.

Izvor: Mondo

Sud odbio tužbu Đukanovićeve sestre protiv "Dana"

Osnovni sud u Podgorici odbio je danas tužbu Ane Kolarević, sestre premijera Mila Đukanović, protiv lista "Dan" zbog pretrpljenih duševnih bolova i povrede ugleda i časti.

Kolarević je tužila "Dan" i tražila da joj taj dnevni list isplati 100.000 evra zbog serije tekstova o privatizaciji crnogorskog "Telekoma", u kojima se ona dovodi u vezu sa korupcijom.

Zamenik glavnog urednika "Dana" Nikola Marković izrazio je zadovoljstvo odlukom Osnovnog suda, dodajući da očekuju od Tužilaštva da proveri navode iz njihovih tekstova o korupciji prilikom prodaje Telekoma.

"Presudu doživljavam kao još jednu potvrdu istraživačkih standarda i slobodnog novinarstva koje negujemo u našem listu. Čak i ovakvo pravosuđe, koje je najbolje kvalifikovano u poglavljima 23 i 24, palo je pod snagom argumenata koje smo u seriji tekstova obelodanili", kazao je on.

Marković je, kako prenose podgorički mediji, dodao da očekuje izvinjenje Kolarević.

"Očekujem da se Kolarević, u najmanju ruku, izvini 'Danu' zbog neosnovane tužbe, a onda i zbog blaćenja, a Tužilaštvo pozivam da ispita sve navode koji su se mogli pročitati u pomenutim tekstovima", kazao je Marković.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi