Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Godina Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 10. 2013.

Izvor: Večernje novosti

Godina Novosti

BRATISLAV GAŠIĆ, gradonačelnik Kruševca - Funkcije koje obavljam iziskuju jednu svestranu informisanost i pregled svih nacionalnih listova, što naravno nije jedini razlog opredeljivanja za „Večernje novosti“. Vaš list ima tradiciju, renome i zavidan tiraž u trenutku kada se mnoge novine gase ili su na ivici opstanka. To je takođe dokaz kontinuiranog kvaliteta. „Večernje novosti“ čitam dvadesetak godina i ako bi trebalo da se opredelim, izdvojio bih rubriku „Srbija“, koja pokriva sve naše gradove. Na taj način se informišem o svim aktuelnim dešavanjima, kako bitnim za lokalne samouprave, tako i stranački aktuelnim. Što se tiče vašeg 60. rođendana, upućujem vam najiskrenije i najbolje želje, uz očekivanje da ćete i ubuduće objektivno i profesionalno izveštavati građane Srbije u funkciji izgradnje boljeg društva.

MILOŠ VUČEVIĆ, gradonačelnik Novog Sada

- Pridružujući se čestitkama povodom 60. rođendana zaposlenima u „Večernjim novostima“ i armiji vaših čitalaca, moram da kažem da sam i sam jedan od vaših najvernijih čitalaca. Štaviše, rastao sam uz ove novine. Uspeh „Novosti“ počiva na mudroj uređivačkoj politici koja podrazumeva aktuelnost, objektivnost i odmerenost. Analitični tekstovi, feljtoni, tekstovi o očuvanju srpskog identiteta, jezika i pisma kao i pričama iz života o „običnim ljudima“ svih nacionalnosti i njihovim nevoljama - to je tajna uspeha vašeg lista. Zato uz „Novosti“ obavezno ide epitet „narodne“ jer nisu novine namenjene uskom krugu čitalaca, a pogotovo ne ljubiteljima tabloida.

ZORAN PERIŠIĆ, gradonačelnik Niša

- „Večernje novosti“ se u mojoj porodici decenijama kupuju i rado čitaju od prve do poslednje strane. To su jednostavno bile i ostale narodne novine, kojima je u prvom planu uvek blagovremena i tačna informacija iz svih sfera života u zemlji i svetu. Nije po svaku cenu težila senzacionalizmu radi povećanja tiraža, već je svoje čitaoce „kupovala“ istinom. Svim zaposlenim u „Novostima“, čestitam uspešnih 60 godina postojanja. Zadržite i dalje staru dobru devizu „brzo, kratko, jasno“ i bavite se državotvornim temama od nacionalnog interesa...

VEROLjUB STEVANOVIĆ, gradonačelnik Kragujevca

- Svako trajanje je dokaz vrednosti, a kada jedan dnevni list traje šest decenija, jasno je da ste to gradili na doslednoj uređivačkoj politici koja je našla svoj put do brojnih čitalaca. Svojim stilom i radom u proteklom periodu dali ste veliki doprinos razvoju srpske štampe. Uveren je da će „Novosti“ i u budućnosti na izazove profesije odgovoriti na pravi način. Očekujem da ćete, poštujući principe javne reči i profesije, dati novi doprinos objektivnom i profesionalnom novinarstvu koje, nažalost, uzmiče pred trendom tračeva i senzacija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi