Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Ustanak" u Politici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 10. 2013.

Izvor: Beta

"Ustanak" u Politici

Više od 50 radnika protestovalo je juče ispred sedišta kompanije u Beogradu, a njih je oko podne primio je generalni direktor Zefirino Grasi.

Odbor direktora "Politike" A.D. počeo je juče pregovore sa predstavnicima sindikata zaposlenih u toj kući, koji zahtevaju smenu svih članova Odbora zbog finansijske situacije u preduzeću.

Prethodno je Više od 50 radnika protestovalo  ispred sedišta kompanije u Beogradu, a njih je oko podne primio generalni direktor Zefirino Grasi i pregovori su u toku.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata "Politike" A.D. Miodraga Obradovića rukovodstvo ne uplaćuje poreze i doprinose, a direktori su u poslednje dve godine doveli ovu kuću do "najgore ekonomske situacije od kako ona postoji".

"Honorarni radnici i zaposleni preko omladinske zadruge neredovno se isplaćuju. Stalno zaposleni se isplaćuju stihijski, nikada ne znamo koliko ćemo da primimo i kada", kazao je Obradović agenciji Beta i dodao da je račun preduzeća bio u blokadi skoro 200 dana u protekle dve godine.

Novi sindikat zaposlenih u "Politici" A.D. nije podržao štrajk, a predsednik tog sindikata Branislav Vukomanović potpisao je saopštenje u kom se izražava podrška rukovodstvu ove kuće.

"Politika" A.D. je kompanija koja se bavi izdavaštvom i pružanjem štamparskih i grafičkih usluga, a čiji su najveći akcionari država Srbija, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i više društvenih preduzeća.

Ona je 2002. godine sa nemačkom firmom WAZ osnovala firmu "Politika novine i magazini", koja izdaje dnevni list "Politika".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi