Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  4 godine Južnih vesti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 10. 2013.

Izvor: Južne vesti

4 godine Južnih vesti

Stručnom konferecijom posvećenoj razvoju lokalnih medija u svečanoj sali Univerziteta u Nišu danas će biti obeležen jubilej Južnih vesti.

Avgusta 2009. godine objavljeni su prvi tekstovi na Južnim vestima, a 29. januara naredne godine prvi srpski regionalni informativni portal je i zvanično počeo sa radom.

Sa prosečnih bezmalo 30.000 poseta dnevno Južne vesti su ubedljivo najčitaniji medij sa juga Srbije i jedan od najcitiranijih u celoj zemlji.

Jubilej će biti obeležen radno, organizacijom konferencije čiji je radni naziv "Uloga lokalnih medija u razvoju građanskog društva".

Tokom konferencije će biti predstavljeni rezultati istraživanja koje je Media centar Niš sproveo u saradnji sa misijom OEBS-a u Srbiji o načinu na koji niški mediji izveštavaju o aktivnostima gradskih vlasti.

Na debati čiji će domaćin biti Centar za istraživačko novinarstvo Srbije urednici najuticajnijih domaćih medija koji se bave istraživačkim novinarstvom će diskutovati o načinu da se premosti sve češća medijska blokada pojedinih tema i objavljivanje kompromitujućih podataka o visokim državnim zvaničnicima.

Posebna pažnja tokom debate koju organizuje Misija OEBS u Srbiji biće posvećena moderaciji komentara na internet sajtovima, kao i analizi prakse primene novinarskih kodeksa na taj deo sadržaja online medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi