Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Od Velje nisam dobio ni dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 10. 2013.

Autor: V. M. Izvor: Naše novine

Od Velje nisam dobio ni dinara

- Ministar Velimir Ilić je ogledalo Vlade u kojoj radi. Služi se isključivo prevarama i obmanama, nijedan dinar nisu uplatili, a Vlada se ponaša kao organizovana kriminalna grupa koja ne želi da ispuni obaveze prema sudu i blokira Ilićevu platu - kaže novinar Vladimir Ješić revoltiran izjavom ministra Velimira Ilića kako celu platu daje na sudske troškove.

 

Ilić je u Skupštini pre dva dana, upitan da prokomentariše smanjenje plata u javnom sektoru, rekao da on platu ionako ne prima.

- Stalno sam pod sudskim sankcijama, tako da moja plata ide u te obaveze - rekao je Ilić.

U medijima se odmah zatim oglasila pravna zastupnica novinara Vladimira Ješića, kojeg je ministar Ilić, na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo 2003. godine u prostorijama Nove Srbije u Beogradu, šutnuo nogom, izvređao i psovao. Sud je, da podsetimo, 19. juna ove godine doneo pravosnažnu presudu u korist novinara, po kojoj Ilić mora da mu isplati 1,3 miliona dinara.

Ali, iako je sud odobrio rešenje o prinudnom izvršenju po kom je nadležna isplatna blagajna dužna da od svake Ilićeve mesečne zarade u ministarstvu skida dve trećine, Ješićeva pravna zastupnica Dragica Horović tvrdi da do sada nije uplaćen ni dinar.

- Sud nam je juče poslao podnesak Ilićevog advokata u kojem piše kako dužnik više ništa ne duguje poveriocu. Nisam još dobila zvaničnu reakciju suda, a tražila sam novčanu kaznu jer isplatna blagajna ne postupa po zakonu. Nije mi jasno kako sud koji ima mogućnost kažnjavanja to i dalje ne čini - kaže Horovićeva.

Ono što je dodatno uvredilo Ješića jeste činjenica da Ilić i dalje demantuje da ga je napao jer je pre dva dana istakao kako je on jedini ministar koji je za šutnutu fasciklu platio 11.000 evra, dok je u isto vreme on za teške povrede glave i pokušaj ubistva dobio odštetu od 450 evra.

- Najviše me obeshrabruje stepen bahatosti jednog ministra, koji besramnim izjavama nipodaštava nedvosmislenu odluku suda, nakon rekordnog suđenja u trajanju od deset godina, koji je utvrdio da je on mene šutnuo, a on i dalje tvrdi suprotno - objašnjava Ješić.

Iako smo u toku jučerašnjeg dana pokušali da stupimo u kontakt sa ministrom Ilićem i uputili pitanja, nismo dobili odgovor do zaključenja ovog broja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi