Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Utisak tromesečja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 10. 2013.

Autor: Svetislav Basara Izvor: Danas

Utisak tromesečja

Možda ste primetili da se u poslednje vreme ne osvrćem na Utiske nedelje, što sam vaktile redovno činio. Ako ste primetili, ne odajte se paranoji i teorijama zavera. Nema tu ništa lično protiv Utiska. Razlog je krajnje banalan, tehnički takoreći – batalilo mi se nešto na onom IPTV ruteru, pa mi televizor ne radi i tako će, cenjeni publikume, i ostati jer nemam nameru da ga popravljam. Lakše mi nekako bez našeg prava da znam sve, a i pročih javnih TV kuća.

Kad ne lezi vraže, danas, to jest u ponedeonik, vidim da je u Utisku gostovao bivši predsednik sveta, takozvani Jeremić. Osim Jeremića, u emisiju su učestvovali Vladimir Pavićević, u svojstvu zamenika predsednika Nove stranke i Ljilja čuvena Smajlovićka, u svojstvu Jeremićeve evet-hanume i pratećeg vokala. To se videti jednostavno moralo. Pa sam zato emisiju, sa izvesnim zakašnjenjem, pogledao na internetu.

I – kakvi su mi utisci? Počeću najpre od vizuelnog. Vuko mi je delovao nekako karli, nekako – što reko Janko Veselinović – sav ufitiljen. Izgledao je, u stvari, upravo onako kako i treba da izgleda čovek koji je spao s konja na magarca. A ni Bećkovićka nije išla naruku Jeremićevom raspoloženju. Odmah je krenula nogom u jaja. Da se počem, pitala je Olja, on, Jeremić, blagovremeno vratio u Srbiju, pa da ga je Čitluk Sahibija pozvao u Sava centar, na skup podrške neizlasku kosovskih Srba na izbore, šta bi on – edž-predsednik sveta – rekao kosovskim Srbima – da l’ da izađu da l’ da ne izađu? Moje mišljenje o Kosovu, rekao je Jeremić, opšte je poznato i nisam ga promenio! Olja je, međutim, bila uporna – šta bi u konkretnom slučaju poručio Srbima: izlazak ili neizlazak?

Cenjeni publikum je, međutim, ostao uskraćen za ogovor. Vuko je nešto promrsomudio o složenosti tog pitanja i o “simbiozi” između vlade Sebije i Srba sa Kosova, pa su tako, pretpostavljam, sve četiri strane čaršije bile zadovoljne. Potom je na dnevni red došao Jeremićev službeni auto i obezbeđenje, stvari koje – ako je verovati tabloidima – Vuku ni po kom osnovu ne pripadaju.

Otkuda to? Koliko to košta? Pojma on, rekao je Jeremić, nema. Neko je, kaže, procenio da je bezbednosno ugrožen, pa mu je dodelio auto i pratnju. Ko? I to je ostalo nepoznato. Bila je to baš zgodna prilika da Smajlovićka stane na branik Jeremićevog obezbeđenja. Obezbeđenje kao takvo – objasnila nam je glodurka (ciljajući na Brankicu Stanković) – imaju i neki novinari za koje nije sasvim izvesno da su bezbednosno ugroženi, pa zašto ga ne bi imao i Jeremić, koji se, valjda, tokom predsednikovanja zamerio najkrvoločnijim moćnicima ovog sveta. A najavljeni institut za nešto spoljno i “održivi razvoj”? Ko će to finansirati? Hoće li Vuko tu primati platu? To ćemo, rekao je Vuko, saznati kad bude kucnuo pravi čas i to je na mene, cenjeni publikume, ostavilo ne utisak nedelje, nego utisak tromesečja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi