Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  URS će, zbog TV prenosa, blokirati sednice SO Kuršumlija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 10. 2013.

Izvor: Tanjug

URS će, zbog TV prenosa, blokirati sednice SO Kuršumlija

Odbornička grupa URS, koju čini pet odbornika u Skupštini opštine Kuršumlija, najavila je da će blokirati današnju sednicu zbog, kako tvrde, medijskog mraka koju lokalna vlast sprovodi u opštini, a ta blokada će trajati dok se sednice ne budu prenosile na lokalnoj TV.

Lokalna vlast je ukinula dugogodišnju praksu prenosa sednica Skupštine, iako se TV Kuršumlija mesečno iz budžeta izdvaja novac za to, rekao je Tanjugu šef odborničke grupe URS Dejan Milošević.

Prema njegovim rečima, od dolaska na vlasti sadašnje vladajuće većine, sednice SO Kursumlija se održavaju bez prisustva medija i skupštinskih prenosa.

"Više puta smo na sednicama ukazivali predsedniku skupštine Goranu Bojoviću, kao i odbornicima vladajuće većine da je građanima uskraćeno pravo da čuju i budu upoznati sa radom lokalne samouprave, da znaju kako se troše pare iz budžeta opštine", rekao je Milošević.

Odlučili smo da blokiramo rad, predložimo da se raspiše javna nabavka za prenošenje sednica skupštine i uputi poziv svim zainteresovanim televizijama, u cilju objektivnog i transparentvog informisanja javnosti i građana Kuršumlije, naglašava Milošević.

Predsednik SO Kuršumlija Goran Bojović rekao je Tanjugu da nema ništa protiv prenosa sednica Skupštine opštine, ali da nikoga od lokalnih medija ne mogu da nateraju da prenose sednice.

"Naše sednice su otvorene za javnost i mi ne branimo medijima da prisustvuju, ali je na njima da odluče hoće li prenositi čitav tok zasedanja ili ne", rekao je Bojović.

Prema njegovim rečima, opština od ranije ima ugovor sa lokalnom gradskom televizijom od 100. 000 dinara mesečno, ali u to ne ulaze prenosi skupštinskog zasedanja, a lokalna samouprava nema mogućnosti da ih natera da ih emituju.

Skupština opštine Kuršumlija ima 37 odbornika, a većinu čini koalicija okupljena oko SNS, DS S i SPS, dok su u opoziciji DS i URS.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi