Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ugasile se najstarije Kruševačke novine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 10. 2013.

Autor: R. S. Izvor: Politika

Ugasile se najstarije Kruševačke novine

Posle sedam decenija „Pobeda” se nije pojavila na kioscima Kruševac – Na trafike u kruševačkom kraju minulog petka nije stigao nedeljni informativni list „Pobeda“, prvi put u njegovoj istoriji dugoj sedam decenija! Novinsko-izdavačko preduzeće, koje je uspelo da izda 3.102 broja, teško je pogodila politika „nulte tolerancije“, na osnovu koje je Poreska uprava Kruševac blokirala račun te kuće za 6,5 miliona dinara duga po osnovu neplaćenih doprinosa za PIO.

Tako su građani ostali bez svog omiljenog nedeljnika, a dvanaest zaposlenih, četiri u štampariji i osam u redakciji, ostali bez posla, pa su proglašeni tehnološkim viškom i upućeni da svoje egzistencijalne probleme rešavaju na tržištu rada, tj. Nacionalnoj službi zapošljavanja. Iako nadležnost nad preduzećem „Pobeda“ ima Agencija za privatizaciju, od raskida kupoprodajnog ugovora sa bugarskom kompanijom „Medija svjat“ 2010. godine, nijedan dinar subvencija tokom minulog perioda toj novinskoj kući nije stigao od nadležnih ministarstava. Novine su izlazile redovno, a zaposleni neredovno primali zarade. Izdvajanja iz gradskog budžeta su sa 1,8 miliona dinara smanjena na milion dinara u 2013. godini.

Direktor „Pobede“ Nikola Popović kaže da je bio prinuđen da sve zaposlene, uz njihovu saglasnost, proglasi tehnološkim viškom kako bi u najkraćem roku mogli da ostvare kakva-takva primanja preko Nacionalne službe zapošljavanja, jer im nije isplaćeno šest zarada

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi