Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stefanović: SNS cenzuriše! Mihajlovićeva: DS reketira!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 10. 2013.

Autor: M. D. Izvor: Informer

Stefanović: SNS cenzuriše! Mihajlovićeva: DS reketira!

Član Predsedništva DS Borislav Stefanović optužio je juče naprednjake za kontrolu medija, dok mu je potpredsednica SNS Zorana Mihajlović odgovorila kontraoptužbom da demokrate reketiraju sredstva javnog informisanja! Stefanović je prvi pustio strelicu, ocenivši da je SNS i pored svih kritika na period vladavine DS „apsolutni šampion u kontroli i cenzuri“.

- Svi smo prošli kroz težak period, a mediji kroz užasno težak period. Mislim, ipak, da je definitivno nosilac zlatne medalje u kontroli medija i cenzuri SNS.

I pored svih kritika za period naše vladavine, ovo sada je apsolutno neviđeno. Mnogo više slobode bilo je čak i za vreme Slobodana Miloševića i to će svako reći u privatnom razgovoru. Danas se u Srbiji šapuće, vlada strah i o svemu odlučuje jedan čovek - istakao je Stefanović, dodajući da na najvišem nivou postoji „nulta tolerancija na kritičko mišljenje“:

- Slično je bilo u Čileu za vreme Pinočea i u Srbiji tokom Miloševića. Neka to zovu i cvet demokratije, ali je građanima jasno da je to daleko od istine. Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, na drugoj strani, odbacila je Stefanovićeve tvrdnje.

- Ko reketira glasila, predsednik SNS Aleksandar Vučić ili lider DS Dragan Đilas? Najbolji komentar na Stefanovićeve tvrdnje je izveštaj pokojne predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać o stanju u medijima.

Kad se to pogleda, svima će sve biti jasno - poručila je Mihajlovićeva i dodala:

- Da li bi trebalo da se setimo kako su izgledali mediji u predizbornoj kampanji prošle godine? Da li bi trebalo da se setimo onih spotova? Volela bih da se to više nikada ne dešava u Srbiji, bez obzira na to ko je na vlasti.

Član predsedništva DS prešao u SNS

Dragoslav Nikolić, bivši član Predsedništva DS iz Loznice, prešao je u SNS.

- Učinio sam to zbog lidera Vučića, koji je zajedno sa svojom strankom doneo nov pravac srpskoj politici - rekao je Nikolić, dodajući da je ta stranka za KiM uradila ono što je DS trebalo pre četiri godine. Lider DS Dragan Đilas, na drugoj strani, tvrdi da je Nikolić prešao u SNS zbog ličnog, poslovnog interesa.

Moj ugao
Dragan Janjić, NUNS

Stranke uticaj na medije tretiraju kao prvorazredan interes. Kad dođu na vlast, jedan od prvih poslova im je da taj uticaj što više učvrste.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi