Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ivan Karl prešao u SBB
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 09. 2013.

Autor: A. Popadić Izvor: Večernje novosti

Ivan Karl prešao u SBB

Dugogodišnji urednik Filmskog i serijskog programa RTSa i selektor Festa Ivan Karl, od 1. septembra nije više na javnom servisu. Njegovo novo radno mesto je direktor za filmske sadržaje u Kompaniji SBB, saznaju "Novosti".

 

Šest godina na jednom mestu sasvim je dovoljno da se uradi sve što se može. U proteklom periodu filmski program RTS-a bio je najgledaniji, uprkos oštroj konkurenciji bogatijih televizija - kaže Karl za "Novosti".

- Težio sam novom izazovu i da svoj profesionalni put uskladim sa budućnošću ovog posla, a to su po mom mišljenju filmovi na specijalizovanim kanalima, internetu i "video na zahtev".

To moje viđenje se poklopilo sa ponudom koja je stigla iz Kompanije SBB.

Karl kaže da se sa svojom donedavnom matičnom kućom razišao na "najljudskiji i najprofesionalniji mogući način". U okviru SBB-a vodiće resor za film, a šta to podrazumeva?

Podrazumeva razne stvari, a konkretno će se videti već u novembru, kada krene nova Sinemanija. Najstariji filmski kablovski kanal dobiće nov vizuelni identitet, nove filmove i novu koncepciju. Tvrdim da će nova Sinemanija biti bolja od kiše filmskih kanala koji se, po principu svako čudo za tri dana, pojavljuju na našem tržištu.

Karl smatra da je budućnost kućnog videa, koji je nekad podrazumevao VHS kasete, a kasnije DVD, upravo u okviru platforme "video na zahtev", koja omogućava korisnicima da iz svoje kuće sami biraju koje će filmove da gledaju.

U ponudi SBB videokluba trenutno je oko 700 filmova, a do kraja godine biće ih više od hiljadu. Svi ti naslovi biće ponuđeni sa određenim smislom, grupisani po tematskim, žanrovskim celinama i vezani za određene autore, glumce ili kinematografije. To će olakšati izbor korisniku i omogućiti mu da bude sam svoj urednik - objašnjava Ivan Karl.

Ostaje u FEST-u

I na novom radnom mestu Ivan Karl nastavlja zajednički rad sa Borislavom Anđelićem na pravljenju programa za naredni Fest.

Ovo nam je četvrti zajednički Fest, a svaki od proteklih imao je više od 90.000 gledalaca. Optimisti smo da će, na osnovu filmova koje smo dosad izabrali, ovaj četvrti po redu ponoviti dobar rezultat.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi