Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrajina sufinansira emisiju o seksualnosti mladih na RTV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 09. 2013.

Izvor: RTV

Pokrajina sufinansira emisiju o seksualnosti mladih na RTV

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu i generalni direktor Radio – televizije Vojvodine Srđan Mihajlović potpisali su danas Ugovor o strateškom partnerstvu resornog sekretarijata i RTV-a na projektu "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".

 

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu i generalni direktor Radio – televizije Vojvodine Srđan Mihajlović potpisali su danas Ugovor o strateškom partnerstvu resornog sekretarijata i RTV-a na projektu "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".

Time je dogovoreno sufinansiranje emisije „Pundravci“ koju će realizovati redakcija programa za mlade, koja će se baviti zdravstvenim vaspitanjem o reproduktivnom zdravlju mladih. Reč je o deset petnaestominutnih epizoda edukativnog karaktera, sa temama vezanim za seksualnost mladih i drugima u okviru ovog projekta, namenjenih mlađoj populaciji.

Marinika Čobanu ocenila je da je ovaj način saradnje veoma važan jer doprinosi razvijanju svesti o reproduktivnom zdravlju kod onih kojima je to najpotrebnije.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu se strateški opredelio za ovo partnerstvo sa Radio – televizijom Vojvodine, tačnije sa omladinskom redakcijom, koja je i ovoga puta pokazala spremnost za pionirske poduhvate. Smatram da je to pun pogodak i da će doprineti da što više dece različitih uzrasta budu upućena u ovu značajnu temu i dobiju prave informacije kada je reč o brizi za njihovo reproduktivno zdravlje, što je naš najveći prioritet, istakla je ona. Direktor RTV-a rekao je da se nada da je ovo početak uspešne saradnje između Sekretarijata i vojvođanskog javnog servisa.

Ova saradnja je važna za sve nas. Verujem svim svojim kolegama, novinarima i realizatorima emisije „Pundravci“ da će sve biti kako treba i da ćemo ubuduće ostvariti saradnju i na nekim budućim zajedničkim projektima, kazao je Srđan Mihajlović.

TV emisiju „Pundravci“ osmislile su Vesna Konja i Tamara Burović koje su ovom prilikom objasnile da je njen glavni cilj da devojčice i dečake upoznaju sa temama zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju, kroz interesantne dijaloge koje će voditi njihovi vršnjaci.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi