Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nova saznanja o ubistvu Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 09. 2013.

Izvor: B92

Nova saznanja o ubistvu Pantića

U slučaju ubistva novinara Milana Pantića sve je više dokaza o ubicama i inspiratorima, čime se optužnica osnažuje, zaključeno na današnjoj sednici Komisije.

Inače, Komisija za istraživanje ubistava novinara radila je danas u proširenom sastavu, uključujući i direktora Vojno- bezbednosne agencije Svetka Kovača i specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića.

 

Rad u proširenom sastavu inicirala je Komisija za istraživanje ubistava novinara, a tu inicijativu je podržao Biro za saradnju obaveštajnih službi kako bi se proširio i ubrzao rad na istragama ubistava novinara. Sednici su prisustvovali i vođe istražnih timova koje su formirali direktor BIA i direktor policije.

"Pomaci koje su napravili istažni timovi zahtevaju šire uključivanje nadležnih institucija kako bi se što pre došlo do činjenica neophodnih za podizanje optužnica, procesuiranje i kažnjavanje počinilaca i nalogodavaca, zaključeno je na današnjoj sednici. U slučaju ubistva novinara Milana Pantića sve je više relevantnih dokaza o ubicama i inspiratorima i istraga dobija sve više elemenata kojima se osnažuje kredibilitet buduće optužnice", izjavio je Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Prema njegovim rečima, u slučaju Slavka Ćuruvije otvoreni su novi putevi istrage koji do sada nisu korišćeni, "kako bi se vrlo ubedljiva saznanja o egzekutorima i nalogodavcima i dokazala na način da je moguće podići optužnicu".

"U slučaju Dade Vujasinović Komisija je tražila kredibilne svetske institucije da obave veštačenja i obaveštena je da je Institut za bezbednost iz Vizbadena odbio da učestvuje u forenzičkom-balističkom veštačenju sa obrazloženjem 'da na žalost nedostaje dovoljno forenzičkog materijala'. Očekuje se odgovor američkog Federalnog istražnog biroa koji je takođe zamoljen da sa svojom laboratorijom i stručnjacima pomogne u ovom slučaju", istakao je Matić i dodao da se istraga u tom slučaju nastavlja sa saslušavanjima osoba koje do sada u istragama nisu davale iskaze i informacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi