Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novi informativni televizijski kanal N1 startuje 2014.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 09. 2013.

Izvor: Tanjug

Novi informativni televizijski kanal N1 startuje 2014.

- Regionalni informativni kanal na podruccju bivše Jugoslavije N1, koji će emitovati program iz Beograda, Sarajeva i Zagreba, počeće s radom 2014, saopštio je taj kanal.

Kako se dodaje u saopštenju, sporazumom o saradnji sa kompanijom Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućeno je kanalu N1 da postane eksluzivni partner CNN -a u regionu.

N1 će emitovati program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i lokalnih centara smeštenih po gradovima čitavog regiona.

Prema rečima generalnog direktora kanala Brenta Sadlera, saradnja sa CNN -om doneće toj televiziji dragoceno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa.

"N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vestima iz regiona, o kojima čemo izveštavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak", smatra Sadler.

Kako je saopšteno, sporazum sa CNN -om omogućava kanalu N1 i da emituje odabrane programe CNN -a prevedene na lokalne jezike.

Izvršni potpredsednik i komercijalni direktor kanala CNN International Rani Rad ocenio je da taj sporazum daje mogućnost da kanal CNN International pruži podršku i lokalnim partnerima u vidu obuke kadrova i davanja ekspertskih saveta.

Glavni finansijski investitor kanala N1, kako se navodi u saopštenju, je Junajted grupa (United Group), odnosno "pay TV" platforma koja obuhvata i srpskog kablovskog operatora SBB, Telemach Sloveniju i Telemah BiH, kao i Total TV.

"To je važan korak u integraciji ovog regiona u Evropsku uniju i u prihvatanju njenih visokih standarda kada su u pitanju kanali sa celodnevnim informativnim programom", rekao je viši savetnik Junajted grupe Kameron Manter.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi