Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Potez tužilaštva značajan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 09. 2013.

Izvor: Pregled, Beta

Potez tužilaštva značajan

Nezavisno udruženje novinara Srbija (NUNS) pozdravilo je juče podizanje optužnice protiv direktora JKP „Gradska toplana“ u Nišu Milutina Ilića i njegovih saradnika zbog pretnji uredniku i novinaru „Južnih vesti“ Predragu Blagojeviću.

NUNS je naveo da su Ilić i dvojica njegovih saradnika u više navrata telefonom pretili uredniku „Južnih vesti“ nezadovoljni pisanjem tog portala o sumnjivim zapošljavanjima.

U NUNS-u smatraju da je postupak tužilaštva u Nišu veoma važan zbog toga što su novinari u unutrašnjosti izloženi ogromnim pritiscima, ucenama i pretnjama lokalnih moćnika. Udruženje je pozvalo vlast u Nišu da preduzme odgovarajuće mere protiv vinovnika incidenta i ispuni obećanje da će Ilić biti razrešen dužnosti.

NUNS je poručio novinarima koji su izloženi pretnjama da budu istrajni, a predstavnicima vlasti da ne zloupotrebljavaju položaj i moć.

„Samo javnim postupcima novinari mogu zaštititi i sebe i profesiju od nasrtaja, a NUNS će svim ugroženim kolegama pružiti pravnu i profesionalnu pomoć i obavestiti domaću i međunarodnu javnost“, piše u saopštenju. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi