Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Z. Ćulafić: Korupcija, nepotizam i kršenje zakona na RTK 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 09. 2013.

Izvor: KIM

Z. Ćulafić: Korupcija, nepotizam i kršenje zakona na RTK 2

Glavni i odgovorni urednik RTK 2 kanala Zoran Ćulafić izjavio je da se u ovoj medijskoj kući ne poštuju pravila, procedure i zakoni i da direktor javnog servisa na srpskom Žarko Joksimović vrši pronevere i zloupotrebljava položaj.

Gostujući u emisiji „Dogovor“ TV Centra, glavni i odgovorni urednik kanala na srpskom jeziku, RTK 2, Zoran Ćulafić izneo je niz teških optužbi za kršenje zakona, etike, profesionalnosti i kolegijalnosti od strane direktora RTK 2 Žarka Joksimovića.

Glavni i odgovorni urednik RTK 2 upozorio je i na pravni haos koji vlada u ovom javnom servisu na srpskom.

„U jednom momentu mi smo imali na spisku zaposlenih ljudi, koji su primali plate, preko 80 od kojih prema mom saznanju najmanje 15 do 20 nikada nije došlo da radi i nikada nisu ušli u prostorije RTK 2. Oni samo dođu i potpišu se i niko ne zna ni gde su. Ja sam više puta pitao direktora ko je njih zaposlio i ko ih je doveo, ali on nije imao nikakav odgovor na to. Vi kad razgovarate sa ljudima tamo shvatate da je njima potpuno jasno zašto neko ide na službena putovanja- teren - zato što je u bliskim odnosima sa direktorom ili je njegov miljenik. Ima još jedna stvar koju je Žarko pokušao i u mom slučaju a to je da deo plate, koju je obećao a nije isplatio što govori koliko je reč za njega važna, isplati kroz fiktivna službena putovanja“, navodi Ćulafić i očekuje da bi činjenice koji iznosi u javnost trebalo da pokrenu reakcije nadležnih institucija.

„Ja sam imao koncept da RTK 2 neće biti neko ko gasi već neko ko će da snaži postojeće medije. A jasno je da su ljudi iz drugih medija odvlačeni“, rekao je Ćulafić napominjući kako je očigledno da je bilo i velikog nepotizma pri zapošljavanju budući da je na posao primano i po nekoliko članova iste porodice.

Emisiju „Dogovor“ u kojoj ćete saznati više o brojnim nepravilnostima u radu RTK 2 možete pratiti četvrtkom u 20 časova na programima TV Centra, Pulsa i Mira, kao i na programima radio stanica članica Kosma mreže.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi