Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Beba Popović tuži novinare zbog "lažnog napada"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 09. 2013.

Izvor: Fonet, Mondo

Beba Popović tuži novinare zbog "lažnog napada"

Direktor Instituta za javnu politiku Vladimir Popović izjavio je "Pobjedi" da će podneti krivičnu prijavu protiv novinara i fotoreportera dnevnog lista "Vijesti" zbog lažnih optužbi. Popović je najavio da će podneti tužbu zbog ugrožavanja privatnosti i lažnih optužbi.

"Vijesti" su objavile u utorak da je Popović oko 13.40 sati ispred zgrade Europoint napao njihovog fotoreportera i novinara, tvrdeći da im je na silu oteo diktafon i foto aparat sa kojeg je izbrisao fotografije.

Prema pisanju "Vijesti", Popović je psovao fotoreportera i novinara, unoseći im se u lice.

Popović tvrdi da je to laž: "Pa valjda niko normalan ne veruje da lažljivi zločinački medijski klan može da objavi nešto istinito. Posebno kad sam ja u pitanju".

 

Da je istina bilo šta od toga što tvrde da su navodno bili ugroženi, objasnio je Popović, zar ne bi odmah zvali policiju sa lica mesta, umesto što su otišli u redakciju da im urednici kažu šta se ustvari desilo.

Insistirao sam da obrišu slike, što je fotoreporter sam uradio, osim jedne koju sam ja obrisao, precizirao je Popović.

Nakon toga, opisao je Popović, u ruci ovog drugog primetio sam diktafon i pitao ga zašto me neovlašćeno snima.

On je odgovorio da me nije snimao i, uz reči "majke mi nisam", dao mi diktafon da se sam uverim, tvrdi Popović.

Kad sam se uverio da me nije snimio, vratio sam mu diktafon, ali je on, prema navodima Popovića, rekao da ga neće uzeti, već će reći policiji da sam mu ga oteo.

Nisam dalje insistirao, samo sam ga upozorio da je davanje lažnog iskaza i prijave krivično delo, rekao je Popović.

Incident se dogodio kada je, kako je rekao, napuštao kancelariju i odlazio na pauzu za ručak.

"Primetio sam dva besprizorna uličara, koji izgledaju identično kao i onaj Saša Cvetanović, koji je prije neki dan uhapšen u Tološima. Izvukli su fotoaparat i počeli da me slikaju. Krenuo sam ka njima i pitao ih ko su oni i zašto me slikaju. Odgovorili su da su novinari "Vijesti", rekao je Popović.

Bili su bez legitimacije i jasnog obeležja presa. Rekli su da ne slikaju mene nego neke druge ljude, dodao je Popović, koji je insistirao da mu pokažu aparat, što su i uradili.

U aparatu su bile moje fotografije. Onda sam opet pitao sa kojim pravom su me slikali i time ugrozili moju privatnost, da bi novinar odgovorio da sam ja javna ličnost na javnom mestu, prepričao je Popović.

On je objasnio da je u prostorijama sedišta firme koja nije javno mesto i da ne obavlja ni jednu javnu funkciju bilo gde da bi ga tretirali kao javnu ličnost.

Iz Uprave policije je saopšteno da su novinar i fotoreporter Vijesti Miodrag Babović i Luka Zeković podneli krivičnu prijavu protiv Popovića.

U prijavi su, kako je saopšteno iz policije, naveli da ih je Popović vređao i nasilno im oduzeo opremu za rad.

Policija je odmah postupila po prijavi i obavestila osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da se uzme izjava od Popovića, kao i od svedoka događaja, navode iz Uprave policije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi