Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  E, to je štamparija- 135.000 novina na sat
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 09. 2013.

Autor: Ranko Pivljanin Izvor: Blic

E, to je štamparija- 135.000 novina na sat

Kompanija Ringier Aksel Springer juče je na Novom Beogradu otvorila savremeno opremljenu štampariju APM Print, čije je staro zdanje prošireno na 4.800 metara kvadratnih. Štamparska mašina ima kapacitet da izbaci 135.000 primeraka novina na sat i u stanju je da štampa 96 strana odjednom u punom koloru.Svečanu vrpcu pre puštanja štamparije u pogon presekli su Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, i Jelena Drakulić-Petrović, generalna direktorka Ringier Aksel Springer Srbija, a prisutni su bili i Mark Valder, glavni izvršni direktor Ringier AG, i Mark Dekan, glavni izvršni direktor Ringier Aksel Springer Media AG.

Pozdravljajući prisutne, Jelena Drakulić-Petrović je istakla da je projekat izgradnje i rekonstrukcije štamparije trajao duže od dve godine, u šta je bilo uključeno više od 20 domaćih preduzeća, a da je objekat izgrađen po najnovijim svetskim standardima i u skladu sa svim zahtevima protivpožarne i ekološke zaštite.

 

Petostruko je uvećan naš proizvodni potencijal i sa sigurnošću možemo reći da je pred nama najmodernija štamparija u Srbiji, koja štampa četiri dnevna lista s nacionalnom pokrivenošću i osam regionalnih dnevnika. Nove tehničke mogućnosti pružaju nam šansu da otvorimo nova radna mesta i povećamo produktivnost, a s ponosom mogu reći da je celokupan iznos investicije finansiran sredstvima kompanije Ringier Aksel Springer Srbija - rekla je Drakulić-Petrović.

Ukupna investicija iznosi nepunih milijardu dinara ili nešto više od osam miliona evra, a samo po osnovu poreza i dozvola u budžet države je uplaćeno blizu 40 miliona dinara.

Aleksandar Vučić je napomenuo da je otvaranje ove štamparije važno iz nekoliko razloga:

Prvo, da se biznis u Srbiji razvija i da kompanije mogu da rade bez pravnih i političkih teškoća. Ovaj projekat govori dobro i o kompaniji koja je uložila sredstva i o Vladi Srbije jer su investitori odlučili da je Srbija dobra zemlja za ulaganje.

Neretko se ne slažem sa onim što objavljuju izdanja vaše kompanije, ali vi ste izabrali dobar put: ne da se dopadnete vlastima, nego narodu. To je dobro i za Vladu, nešto ćemo naučiti i promeniti, ali najbitnije je da nam ne pada na pamet da utičemo na uređivačku politiku. Ni do sada se nismo mešali, te se niko ni ubuduće neće mešati u vaš rad. Ponosan sam na to što je kompanija Ringier Aksel Springer investirala u štampariju ovako visoke klase baš u Srbiji i što će otvoriti mogućnost zapošljavanja još ljudi. Dobrodošli u Srbiju - rekao je Vučić.

Pritiskom na dugme, Aleksandar Vučić je svečano pustio u rad novu mašinu i na njenoj rotaciji su se prvo zavrteli primerci „Blica“, a zahvaljujući njenim kapacitetima neće biti gužve kad na red dođu i ostala izdanja naše kuće: „24 sata“, „Blic žena“, NIN, „Puls“ i „Auto Bild“.

Jačanje brendova i bolji uslovi

Mark Valder, glavni izvršni direktor kompanije Ringier AG, dao je podršku investiciji koju vidi kao važan korak ka „jačanju naših brendova i stvaranju još boljih radnih uslova zaposlenima u kompaniji, kao i pružanju mogućnosti većeg izbora našim klijentima“.

135.000 primeraka novina može da ištampa nova mašina za samo jedan sat i u stanju je da odštampa 96 strana odjednom u punom koloru.

8,38 miliona evra je ukupna vrednost investicije, a samo po osnovu poreza i dozvola u budžet države je uplaćeno blizu 40 miliona dinara.

5 puta je uvećan proizvodni potencijal, a najmodernija štamparija u Srbiji štampa četiri dnevna lista s nacionalnom pokrivenošću i osam regionalnih dnevnika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi