Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ružić nam preti zbog istrage u Partizanu!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 09. 2013.

Autor: Ekipa Informera Izvor: Informer

Ružić nam preti zbog istrage u Partizanu!?

Novi ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije nazvao Informer „talogom“ i zapretio nam tužbom samo zato što pišemo o sumnjivim transferima u FK Partizan.

Branko Ružić, novi ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije, formalno još nije ni stupio na dužnost, a već je počeo da preti i vređa novinare!

Reagujući na otkriće Informera da Radna grupa MUP u FK Partizan proverava fudbalske transfere u koje je i on posredno uključen, Ružić je naš list nazvao „talogom u medijskoj sferi“ (!?!) i najavio da će se s nama obračunati na sudu!

- Ono što će ubuduće svi ti mediji od mene moći da očekuju to je epilog na sudu iz prostog razloga što ne želim da nakon meseci, godina kriminalizovanja, diskreditacije, ataka i ugrožavanja i mene lično i moje porodice ostanem nedorečen i bez odgovora prema onome što je zaista talog u medijskoj sferi - poručio je Ružić.

 

Sve činjenice

A Informer je, podsetimo, u vikend broju samo preneo proverena i pouzdana saznanja da policajci u okviru akcije „Bumerang“ u FK Partizan istražuju sumnjive transfere fudbalera Ivana Ivanova i Lazara i Filipa Markovića. U vreme ovih transfera, leta ove godine, novi ministar Ružić bio je potpredsednik kluba i samim tim je jedan od osumnjičenih za milionske mahinacije. I šta je tu sporno? I šta je u tom otkriću razlog za toliku nervozu, uvrede i pretnje Branka Ružića?! I zašto pominje ugrožavanje bezbednosti svoje porodice kada je nikada nijednom rečju nismo spomenuli?!?

Imamo i dokumenta

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević pozvao je juče premijera Ivicu Dačića da „novom ministru objasni da u Srbiji vlada demokratija“.

- Pozivam gospodina Dačića da svom partijskom kolegi Ružiću pod hitno objasni da u Srbiji više nije dozvoljeno pretiti novinarima! Mi smo se u Informeru samo bavili činjenicama, a činjenica jeste da je Branko Ružić pod istragom policije, baš kao i ostali rukovodioci crno-belih - kaže Vučićević i naglašava da „Ružićeva neprimerena nervoza“ zapravo dokazuje razmere nezakonitih radnji počinjenih u Partizanu.

- Kako je moguće da je poslednjih nekoliko godina iz ovog kluba prodato fudbalera za više od 50 miliona evra a da je klub maltene bankrotirao? Gde su završile sve te pare?! I možda ćemo odgovor na ovo pitanje najbrže naći ako proverimo imovinu funkcionera FK Partizan pre dolaska u upravu i sada. Ružić bi morao prvi pod takvu istragu! - predlaže Vučićević i naglašava da nikakve tužbe neće sprečiti Informer da otkrije istinu o pljačkanju narodnog novca.

Izvori Informera iz vrha policije juče su nam još jednom potvrdili da se vodi ozbiljna istraga o sumnjivom finansijskom poslovanju FK Partizan u vreme dok je potpredsednik kluba bio Branko Ružić.

- On je samo jedan od funkcionera kluba koji su pod istragom. I on će, bez obzira na novu funkciju, biti pozvan na saslušanje! - najavljuje naš sagovornik.

Informer je juče došao i do dokumentacije koja potvrđuje naša saznanja o istrazi u Partizanu. Ipak, zbog interesa istrage, ove papire nećemo objaviti.

Daće ostavku u Partizanu

Branko Ružić je u izjavi za Tanjug rekao da će podneti ostavku na mesto potpredsednika FK Partizan.

- Mislim da će nakon toga utihnuti i ti napadi i to će upravo biti dokaz da li su oni bili u pravu i da li uopšte ima bilo kakvih nepravilnosti u mom radu - rekao je Ružić.

Vučić: Ne rušim ni Karadžića ni Ružića

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić tokom skupštinske rasprave o rekonstrukciji u subotu osvrnuo se i na zbivanja u fudbalu.

- Svakog dana moram da čitam gluposti po nekim novinama... Jedna od tih gluposti jeste i da Ružića i Tomislava Karadžića u fudbalu ruši SNS - rekao je Vučić.

Moj ugao

Nebojša Avlijaš, advokat

Ako se u tekstu navodi da je neko pod istragom ili da postoji sumnja da je umešan u neke malverzacije, to ne znači da ste ga vi nazvali kriminalcem. Zato je ovo „čisto“ u pravnom smislu.

Imovinska karta Branka Ružića*

poslanička plata 110.354 dinara mesečno

polovina petosobnog stana 196,28 m2

garaža

ušteđevina

* Izvor: Agencija za borbu protiv korupcije

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi