Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gradonačelnik plaća iz budžeta svoju TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 08. 2013.

Autor: Ivan Popović Izvor: Blic

Gradonačelnik plaća iz budžeta svoju TV

Nakon raspodele sredstava namenjenih medijima iz gradskog budžeta Zaječara, produkcijska kuća “Za media”, koja je odbijena, na konferenciji za novinare iznela je brojne nepravilnosi koje su se dogodile, stvorivši tako nelojalnu konkurenciju.

Naša kuća je žrtva najbrutalnijeg medijskog linča kojim se pokušava diskreditacija i gašenje naše medijske kuće. U serijalu pljuvačkih priloga koji se mogu opisati samo kao indukovana mržnja, regionalna TV „Best“ i lokalna TV „Fira“, diskreditovale su naša najelementarnija prava. Na to smo reagovali i skladu sa Zakonom o javnom informisanju dostavili odgovore koje su bili dužni da objave, ali umesto toga TV „Best“ i TV „Fira“ su reprizirali stare i pravili nove laži - kaže Dušan Vojvodić, većinski vlasnik “Za medie”.

Gradsko veće Zaječara usvojilo je predlog o raspodeli sredstava namenjenih medijima. Tako je direktor “Best televizije“, i sadašnji gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović, svojoj televiziji dodelio 18 miliona dinara iz budžeta, dok je RTV F, čiji je vlasnik, član Veća, Dušan Firović, pripalo 6,5 miliona dinara.

Sporni su bili i uslovi konkursa, koji su, kako stoji u saopštenju, bili namešteni.

- Uslovi konkursa su očigledno frizirani, jer je izbačen kriterijum da se sredstva ne mogu dodeljivati medijima koji imaju dugovanja prema Gradskoj upravi. Tako se dogodila apsurdna situacija da TV „Best“ na konkursu dobije čak 18 miliona dinara, iako u istom trenutku duguje Gradskoj upravi 11 milion dinara za zakupninu poslovnog prostora - rekla je na konferenciji za novinare Ana Vojvodić, direktorka “Za medie”.

Na ovakvu podelu sredstava reagovala su i novinarska udruženja.

- Za UNS nije prihvatljiv argument da produkcijske kuće ne mogu da učestvuju na konkursu za fi nansijsku podršku medijima, što se upravo desilo u Zaječaru gde su dve televizije - TV “Best”, čiji je neformalni vlasnik Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, i TV F, fi rma Dušana Firovića, člana Gradskog veća, dobile 24,5 od 326 miliona dinara - stoji u saopštenju UNS-a.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi