Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  EPS isplatio RTV-u 70 miliona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 08. 2013.

Autor: A. R. Izvor: Danas

EPS isplatio RTV-u 70 miliona

Elektroprivreda Srbije isplatila je juče Radio-televiziji Vojvodine dug od 70 miliona dinara, pa će ovaj vojvođanski javni servis moći da isplati zaostale plate zaposlenima, saznaje Danas u ovoj medijskoj kući.

Reč je o naplaćenim potraživanjima od TV pretplate, koje EPS nije prosledio RTV-u. To će svakako olakšati život ovom vojvođanskom javnom servisu, koji već dugo kuburi sa naplatom svog dela TV pretplate. Dug vojvođanskog javnog servisa je osam miliona evra.

List Danas je nedavno pisao o tome da je država zapravo preko sistema naplate TV pretplate želela kontrolu nad javnim servisima - RTS-om i RTV-om, jer je račun za struju i pretplatu i sačinjen tako da vlast preko Elektroprivrede Srbije zadrži kontrolu priliva novca od pretplate.

Mehanizam je krajnje jednostavan - novac uplaćen za struju, a koji ne pokriva i iznos od 500 dinara za TV pretplatu, ne uplaćuje se RTS-u i RTV-u. TV pretplata iznosi 500 dinara, a najveća naplata je u Vojvodini. Ipak, država pomaže RTS sa 2,4 milijarde dinara u vidu pozajmice, ali ne i RTV, koji je prepušten svojoj sudbini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi