Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Naplo: Vlast gura RTV u propast
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 08. 2013.

Izvor: RTV

Naplo: Vlast gura RTV u propast

Krug mađarskih intelektualaca iz Vojvodine "Naplo" zatražio je od države da obezbedi stabilno finansiranje za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) i optužio republičku vlast da "zbog nebrige" gura taj medij u propast.

"Najenergičnije protestujemo zbog toga što republička vlast Srbije iz nebrige RTV gura u materijalnu propast. Bez opravdanja je i skandalozan je odnos republičke vlade prema ovoj ustanovi", navodi se u saopštenju kruga "Naplo".

Ocenjuje se da se takvim odnosom prema RTV-u ukidaju prava građana Vojvodine i dodatno sužava medijski prostor manjina, a ukida se i zajednički medijski prostor većine i manjina.

"Ukratko, međusobno se udaljavaju građani višenacionalne pokrajine", piše u saopštenju.

Krug "Naplo" je izrazio čuđenje i zbog "nedovoljno borbenog stava" vojvođanskih vlasti prema RTV-u, iako bi nesmetano funkcionisanje pokrajinskog javnog medijskog servisa predstavljalo elementarni interes pokrajinskih institucija.

Intelektualci su naveli da je RTV ustanova jedinstvene tradicije i vrednosti naroda i manjina koje žive u pokrajini, koja u regionu na jedinstven način žiteljima raznorodne Vojvodine emituje sadržaje od javnog interesa i javnog medijskog servisa na deset jezika.

"Osim toga, zahvaljujući profesionalnijoj uređivačkoj politici poslednjih godina, RTV je postao gotovo jedini primer težnje ka nepristrasnom izveštavanju", piše u saopštenju.

Pismo su potpisali Viktorija Radič, Žužana Serenčeš, Gabor Bodiš, Zoltan Danji, Laslo Gerold, Arpad Nemet, Čaba Presburger, Oto Tolnai i Laslo Vegel.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi