Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Svojoj televiziji dao 18 miliona dinara“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 08. 2013.

Autor: M. R. M. Izvor: Danas

„Svojoj televiziji dao 18 miliona dinara“

Poslanici postavljali pitanja ministrima

- Zar vam gospodo iz SNS nisu dovoljna 22 odbornika koliko ste osvojili u Zaječaru na vanrednim lokalnim izborima, nego ste se okomili i na odbornike koji nisu vaši, nudeći im radna mesta i neke druge privilegije? Pitam u koju vrstu krivičnih dela spada ta ponuda, da li je to mito ili korupcija? Hoće li SNS na primeru grada Zaječara pokazati da borba protiv korupcije nije selektivna - pitala je juče Radmila Gerov, poslanica LDP, tokom dela sednice parlamenta  Srbije posvećene poslaničkim pitanjima.

Ona je zatražila i odgovore od ministra saobraćaja o načinu rada njegov pomoćnika Saše Mirkovića, koji je ujedno i predsednik skupštine Zaječara.

- Mirković ima 365 dana godišnjeg odmora i na osnovu čega prima platu u Vladi, kada je non-stop u Zaječaru? Bahatost gospodina Mirkovića ogleda se i u tome što sednice Skupštine grada zakazuje dva sata pre početka, na taj način građani i dalje trpe teror SNS. Prva stvar koju je aktuelni gradonačelnik Zaječara uradio bila je ta što je svojoj televiziji Best iz gradskog budžeta dodelio 18 miliona dinara, a drugoj televiziji, „EF kanalu“, u vlasništvu oca jednog člana gradskog veća, 6,5 miliona dinara. Da li je to borba protiv korupcije? S druge strane, postoji presuda Apelacionog suda da ta televizija vrati gradskom budžetu 13 miliona, ali je sat vremena pošto je ona stigla u Zaječar smenjen gradski pravobranilac, kako presuda ne bi bila izvršena. Pitam ministra pravde Nikolu Selakovića da li moraju da se izvršavaju sudske presude - naglasila je Gerov.

Poslanik DS Janko Veselinović je konstatovao da je nezavisnost javnih servisa RTS i RTV ozbiljno ugrožena, a „time i demokratija u Srbiji“.

Veselinović je svoju tvrdnju objasnio time što su javni servisi gotovo ostali bez novca, jer je „prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić praktično pozvao građane da ne plaćaju pretplatu, izjavom da će ona biti ukinuta.“

On je konstatovao da će građani i dalje iz svog džepa plaćati oba javna servisa i kad se oni budu finansirali iz budžeta, jer to su njihove pare, a sve što će dobiti biće „apsolutna kontrola SNS-a nad svim medijima.“

Poslanik DS pitao je Vladu šta će učiniti da se ne ugase javni servisi RTS i RTV.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi