Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Biznismen osumnjičen za ubistvo novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 08. 2013.

Autor: V. Z. Cvijić Izvor: Blic

Biznismen osumnjičen za ubistvo novinara

Za ubistvo novinara Milana Pantića (47) kao naručilac najsumnjiviji je jedan poslovni čovek umešan u privatizaciju cementare u Paraćinu, o kojoj je ubijeni dopisnik „Novosti“ iz Jagodine pisao, saznaje „Blic“. Ovaj biznismen je bio u grupi ljudi kojoj je smetalo Pantićevo pisanje o privatizciji cementare. On je o tome pisao još u maju 2000, skoro dve godine pre nego što je privatizacija sprovedena, a opisao je šta će se dogoditi.

 

Otkrivene su i određene veze između ovog biznismena i osoba za koje se sumnja da su ubile novinara i koje su trenutno van zemlje - kaže izvor „Blica“.

Osim toga, pregledom telefonskih listinga i nekih presretnutih razgovora otkriveno je i da su Pantiću pretila trojica jagodinskih moćnika, dvojica političara u poslovnim vodama, kao i jedan biznismen.

Pantić je ubijen na ulazu u zgradu u kojoj je živeo u Ulici Branka Radičevića u Jagodini oko osam sati 11. juna 2001. Ubijen je udarcima tupim predmetom u glavu. Policija je nakon ubistva raspisala nagradu od 300.000 maraka, ali ubica nije pronađen, a još nisu otkrivene ubice Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.

Razlika u stavovima BIA i UKP

Pripadnici BIA i Uprave kriminalističke policije nemaju identične stavove o istrazi ubistva Milana Pantića. Agenti BIA koji su pomogli u prikupljanju dokaza presretnutih razgovora smatraju da ima dovoljno činjenica da se okonča istraga, dok u UKP-u žele da prikupe još dokaza.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

30.08.

2013.

Јагодина [neregistrovani] u 13:34

Продавци магле немају милости

Дакле, сврха најаве откривање истине о убиству Пантића је - замајавање јавности до бесвести. Да полиција има било шза што би личило на доказ, а не на претпоставке у стилу рекла-казала, то би већ саопштила. Подсећамо да је Пантић убијен пре 12 година.
Ако се прати листа манипулативних прича у стилу "само што није саопштено ко је убио, а ко наручио убиство", онда је на тој листи има и локалнохг директора пиваре, и бизнисмена из Новог Пазара, па чак и лидера странке која учествује у данашњој Влади Србије. Душан Михајловић, министар унутрашњих послова у првој ДОС-овој влади, је својевремено изјавио да је "полицијски" "случај убиства Пантића" решен, али то није довољно за тужилаштво и суд !? Министар је изјавио да "Пантић није требало да буде убијен, него пребијен, убијен је грешком"?! Да не помињемо вешто сервиране приче, потекле из редова (не)способне полиције, типа да је Пантића убио неки Румун, коме је,љубоморни муж жене са којом се покојни Пантић тајно састајао, платио да га "пребије", "али, будала га је ударила мало јаче цепаницом у главу, те је Пантић остао мртав...".
Жалосно је, у свему, да је на овом случају испливала сва немоћ српске штампе и новинарске професије у целини. Зашто макар једно од три новинарска удружења у Србији није организовало истрагу, а после опсежно прикупљених података објавило оно што су сакупили.
Једино решење, за откривање убице, било би да се породица обрати некој страној полицији типа ФБИ или ФСБ, или немачкој Кримполицај, и да те полиције, користећи стручну методологију и начела криминалистике, а не политике и удварања свакој шуши на власти, доћу до потребних чињеница о свему шта је коштало живопта пок. Пантића. Наравно, ако би те полиције уопште пристале да то одарде у туђој земљи.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi