Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  DS: Vlada ugrožava nezavisnost RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 08. 2013.

Izvor: Beta, B92

DS: Vlada ugrožava nezavisnost RTS

DS optužila Vladu da ugrožava nezavisnost javnih medijskih servisa dok su poslanici LSV i DSS pitali kako će se rešiti problem poljoprivrednika koji protestuju.

Poslanik DS-a Janko Veselinović pitao je vladu, u delu sednice za postavljanje poslaničkih pitanja, šta će učiniti da se ne ugase Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine i da se njihova nezavisnost ne ugrozi.

Veselinović je rekao da vladajuće stranke pokušavaju da stave pod kontrolu javne servise i da je na taj način ugrožena i demokratija u Srbiji.

"Jasno je da vladajuće stranke, pre svega Srpska napredna stranka, pokušavaju da sve medije stave pod svoju kontrolu, pa time i RTS i RTV, a to je učinjeno tako što je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić posredno pozvao gradjane da više ne plaćaju pretplatu i time doveo javne servise u nezavidan finansijski položaj", rekao je poslanik DS-a.

Veselinović je rekao da je RTS u ozbiljnim problemima, a RTV pred gašenjem, i da program održava samo entuzijazmom zaposlenih koji platu ne primaju tri meseca, a da je oprema u takvom stanju "da ne postoje dve iste stolice".

Poslanik je dodao i da time što je praktično ukinuta pretplata ne znači da građani neće na drugi način plaćati rad javnih servisa, jer će se on svakako finansirati iz državnog budžeta.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Elena Papuga pitala je na koji način će država rešiti probleme poljoprivrednika koji su juče počeli protest nezadovoljni otkupnom cenom kukuruza, pšenice i suncokreta.

Ona je rekla da su paori u veoma teškoj situaciji, a da im nije omogućeno ni da dodju ispred vlade i traže svoja prava. "Da li paori treba da se preobuku u navijače i tako idu u grad jer je navijačima omogućeno da ruše grad, a paorima ni da dođu ispred vlade i traže svoja prava", rekla je Elena Papuga.

Poslanica Demokratske stranke Srbije (DS S) Milica Vojić Marković takođe je pitala kako će država rešiti problem monopola u poljoprivredi, ali i kad će poljoprivrednici iz Mioničkog okruga dobiti subvencije za koje je, kako je navela, Aleksandar Vučić već rekao da su isplaćene.

"Poljoprivrednici iz Banata i Srema pokušali su juče da dođu traktorima pred vladu, ali im je bilo onemogućeno da uđu u grad. Karteli i monopoli formiraju cene i obezvredjuju njihov rad", rekla je poslanica DSS-a.

Poslanica Ujedinjenih regiona Srbije Jelena Travar Miljević upitala je ko kontroliše opremu u zabavnim parkovima za decu u Srbiji i da li su te kontrole redovne. Skupština Srbije završila je raspravu o sastavu stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, o čemu će glasati u podne.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi