Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tadić: Sad zbog Tijanića čitam horoskop
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 08. 2013.

Izvor: Nedeljnik

Tadić: Sad zbog Tijanića čitam horoskop

Intervju koji je generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić prošle nedelje dao za Nedeljnik uzburkao je strasti na srpskoj političkoj sceni. Reagovao je i bivši predsednik Srbije i počasni lider DS Boris Tadić, ali pre svega zbog načina kako su drugi mediji prenosili taj intervju. Tadić je izjavio da je zbog prvog čoveka Javnog servisa Aleksandra Tijanića počeo da se bavi astrologijom i da čita horoskop.

„S obzirom na to da je prvi čovek RTS-a izjavio da je mislio baš na mene kad je u intervjuu za Nedeljnik rekao: ‘Prošle izbore izgubio je kandidat koji nije uspeo, zbog izbornih rokova, da obiđe sve ženske birače lično. I uruči im to što im je uručivao. Pametan, lep, proevropski, moderan tip. A glavni čovek u njegovom izbornom štabu je bila jedna žena. Nije njegova. Žena je vračara koja sebe predstavlja kao astrologa i, praktično, donosi sve važne odluke uz konsultaciju sa zvezdama. Pa je l’ to nije tabloidna politika? Pa je l’ nije skaredno da stranka koja vlada osam godina Srbijom čita našu sudbinu, kao u vreme Acteka i Maja, iz zvezda?’, želeo bih da podvučem da u izjavi kojom sam reagovao ne samo na ovu izjavu iz intervjua, već i na činjenicu da su svi mediji preneli vest kako sam odluke donosio uz konsultacije sa vračarom, i ja mislio baš na njega“, rekao je Tadić.

Tadić kaže da ako postoji još neka dilema, i ukoliko bi trebalo da demantuje i saradnju sa šamanima, čarobnjacima ili tome slično, ne sumnja da će ga Tijanić podsetiti.

„U svakom slučaju čovek koji je na čelu srpskog Javnog servisa inspirisao me je da se prvi put u životu pozabavim astrologijom. Sad svakog dana pročitam horoskop, ali ne svoj, već njegov. Položaj planeta ukazuje na to da dotičnog čeka sjajna budućnost kao spoljnog saradnika Kurira ili Informera. I to, samo u slučaju da mu budu dobri aspekti. Ukoliko aspekti ne budu po njega povoljni, dotičnog na zvezdanom nebu čeka sudbina zvezde padalice. Ne pominjem mu namerno ime, da bih kasnije, ukoliko bude reagovao na moje tumačenje njegovog horoskopa, mogao da se čudim zbog čega se baš on našao prozvanim i, naravno, da kažem da sam mislio baš na njega“, rekao je bivši predsednik Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi