Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uskoro razrešenja ubistava novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 08. 2013.

Izvor: B92

Uskoro razrešenja ubistava novinara

Aleksandar Vučić za B92 kaže da uskoro očekuje konkretne rezultate u istrazi ubistava novinara kao i završetak svih istraga spornih privatizacija do kraja 2013. "Po prirodi nisam optimista, ali sam uveren da ćemo imati konkretne rezultate o jednom, a možda i dva slučaja ubistava novinara posle mnogo godina u kojima nije bilo istine i pravde. Važno je i za poštovanje principa pravde i pravičnosti, ali i za žrtve i porodice žrtava da se to reši", rekao je Vučić.

Lider SNS je naveo da osim toga, očekuje i rezultate u istragama vezanim za 24 sporne privatizacije, koje će, prema njegovim rečima biti završene do kraja godine. On ističe činjenicu da nijedan od tih predmeta više "nije netaknut".

"Ostalo je da se završe veliki predmeti. Radi se na svemu, od 'C Marketa', pa do 'Luke Beograd' u koju se debelo zagazilo. Svi ti predmeti su u obradi, nema više nijedan koji je netaknut. Do kraja godine očekujem rezultate, odnosno da sve istrage budu završene. Onda će tužioci prihvatiti ili odbiti rezultate, odnosno podići optužni akt ili optužnicu, ili će reći da krivičnih dela nije bilo", kaže Vučić.

Prvi potredsednik Vlade je ujedno odbacio optužbe opozicje da je u Nemanjinoj 11 prethodnih godinu dana najmanje rezultata bilo u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Šokiran sam takvim optužbama, što sam rekao i u Skupštini i deluje mi da su se oni koji su ih izgovarali bar na kratko posramili tih optužbi. U oblasi borbe protiv organizovanog kriminala podignuto je 117 optužnica, a 113 je potvrđeno, za devet lica je glavni pretres već u toku, dok je doneta i jedna pravosnažna presuda. To pokazuje efikasnost i pravosuđa. U istom periodu podignute su još 63 optužnice, po ranijim istragama", rekao je Vučić, dodavši da u se "advokati u šali ponekad žale da ne mogu da odgovore na sve što im stiže iz tužilaštva".

Govoreći o slučaju odbeglog narko-bosa Darka Šarića, Vučić je priznao da je pogrešio kada je ranije govorio da će on biti uhapšen do polovine tekuće godine.

"U saradnji sa najmoćnijim svetskim službama radimo na privođenju gospodina Šarića. Gospodin Šarić je čovek na čijem smo hapšenju, privođenju, pravdi maksimalno posvećeni. Mi ćemo to završiti. Bio sam neiskusan kada sam rekao da to očekujem do kraja juna i više neću davati prognoze. Ne želim da otkrivam u kojoj je sve to fazi, ali sam već rekao da radimo sa najmoćnijim svetskim timovima, što je po sebi čvrsta garancija da će taj težak posao koji nam je i dužnost obaviti", rekao je Vučić.

Koordinator biroa službi bezbednosti odbacio je mogućnost da Šarića neko štiti i naveo da organe niko ne može da ometa, a da ostale priče njega ne interesuju.

Vučić je naveo i da još nema odluke o novom direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

"Još ne postoji odluka o tome. Biće doneta narednih dana", rekao je Vučić.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

28.08.

2013.

Novinarski mrav [neregistrovani] u 18:41

Ovo bi i Americi bilo preteško

Treba otvoriti Pandorinu kutiju. Sve će se saznati. U Zaječaru, posle smene Boška Ničića, prelistali knjige i evo šta su našli.
Radnici gradske uprave popravljali zube novcem Zaječaraca
28.08.2013. u 18:20 | Društvo, Tema dana
ZAJEČAR (IST Media) Iz budžeta grada Zaječara je za poslednje dve godine za popravku zuba, proteze i ugradnju implatanata radnika gradske uprave, izdvojeno više od 1,3 miliona dinara, javila je TV Best.
Prema dokumentima u koje je ova televizija imala uvid, građani Zaječara su preko budžeta finansirali stomatološke usluge šefovima ili načelnicima pojedinih gradskih službi, pa čak i pomoćniku gradonačelnika.
Za prve tri godine nisu navedeni razlozi zbog kojih se iz budžeta izdvajao novac za radnike gradske uprave, dok je 2011. svaki drugi zahtev bio novac za zube.
Podaci govore da je 2011. godine za zube zaposlenih u gradskoj upravi dato 413.000 dinara, 2012. za te namene je izdvojeno 625.000 dinara, a do pre mesec dana 244.000 dinara.
Kako javlja TV Best, bivši načelnik finansija Dragomir Karan je dobio socijalnu pomoć od oko 200.000 dinara, od čega je 98.000 dinara prošle godine izdvojeno za zube.



Bivša načelnica lokalne poreske administracije Vesna Perović, za popravku zuba je iz budžeta dobila 100. 000 dinara, a bivša načelnica službe budžeta Irena Đorđević, za dve godine, ukupno 72.000 dinara.



Inspektorka Ivana Veličković za dve godine dobila je 172.000 dinara, arhivar Momčilo Milošević 144.000 dinara, dok su doskorašnji direktor Narodne kancelarije gradonačelnika Boška Ničiha, Goran Nikolić i blagajnca Zlata Kovačević, utrošili za „lep osmeh“ po 110.000 dinara.



Socijalnu pomoć od 45.000 dinara dobio je i Dušan Mladenović, pomoćnik bivšeg gradonačelnika a potom i predsednik privremnog organa.



Prema podacima sadašnje gradske uprave, na čijem je čelu predsednik gradske Skupštine i neformalni vlasnik TV Best Saša Mirković, od početka 2008. godine do avgusta ove godine, 62 radnika gradske uprave dobila su socijalnu pomoć iz budžeta, u visini od 3,5 miliona dinara.


- See more at: http://www.istmedia.rs/radnici-gradske-uprave-popravljali-zube-novcem-zajecaraca/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=radnici-gradske-uprave-popravljali-zube-novcem-zajecaraca#sthash.VfJ9C8qY.dpuf

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi