Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sindikat novinara Srbije, Podružnica RTV, o problemima te medijske kuće
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 08. 2013.

Autor: S. K. Izvor: Dnevnik

Sindikat novinara Srbije, Podružnica RTV, o problemima te medijske kuće

Situacija u Radio-televiziji Vojvodine je veoma složena i nikad teža, ocenio je juče Sindikat novinara Srbije, Podružnica RTV, u saopštenju za javnost, u kome navodi i da zaposleni zarade nisu dobili za protekla tri meseca, državi nisu plaćeni porezi i doprinosi za maj, da je dug veći od osam miliona evra, a da su međuljudski odnosi sve lošiji i preti opasnost da vrlo brzo eskaliraju.

Situacija u Radioteleviziji Vojvodine je veoma složena i nikad teža, ocenio je juče Sindikat novinara Srbije, Podružnica RTV, u saopštenju za javnost u kome navodi i da zaposleni zarade nisu dobili za protekla tri meseca, da državi nisu plaćeni porezi i doprinosi za maj, da je dug veći od osam miliona evra, a da su međuljudski odnosi sve lošiji i da preti opasnost da vrlo brzo eskaliraju.

“Sindikat novinara upozorava dušebrižnike, koji plasiraju najave da programa od 1. septembra neće biti, da se manu manipulacija, laži i stvaranja haosa. Bez obzira na sve teškoće, program će biti emitovan”, navela je u saopštenju predsednica Sindikata Nada Kalkan, i dodala da neistinu o prekidu programa “lansiraju određeni pojedinci iz kuće, ali i pojedine vojvođanske političke partije i građanska udruženja”.

“Žalosno je da o funkcionisanju RTV-a, malverzacijama, nedomaćinskom ponašanju i zloupotrebi položaja govori Sindikat novinara Gradskog veća, a da većinski, Samostalni sindikat RTV-a, sve vreme ćuti”, kaže se u saopštenju.

Navodeći da Dopisništvo u Beogradu RTV mesečno košta, zajedno sa studijom u Hepi televiziji, preko 20 hiljada evra, Sindikat novinara Srbije, Podružnica RTV, predlaže da se radi racionalizacije i ušteda ukine to dopisništvo, kao i da se obustavi svakodnevni prevoz “beogradskih kadrova” od Beograda i do tog grada, napominjući da je reč o dvoje kola. Takođe, Sindikat predlaže obustavu dalje kupovine serija, filmova i nezavisnih produkcija, kao i štednju, pre svega na putovanjima u inostranstvo.

Dodaje se da Sindikat ponovo insistira na odgovornosti Upravnog odbora RTV-a i bivšeg rukovodstva kuće, a da od nadležnih državnih organa, posebno od Državne revizorske institucije, traži da preispita poslovanje RTV-a i proveri sve ugovore.

“Sindikat apeluje na državne organe, a pre svega na Vladu Srbije, da finansijski pomogne RTV-u kako bi se premostio period od budžetskog finansiranja ove medijske kuće, jer više od 80 odsto zaposlenih živi na ivici egzistencije”.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

28.08.

2013.

КЛМ [neregistrovani] u 17:33

Дописивање и разбацивање

Замислите, РТ Војводина, која је део РТС, Јавног медијског сервиса Србије, има дописништво у граду у коме се налази седиште РТС! Зар Информсативни и остали програми РТС у Београду нису могли да за РТВ покрију дешавања у главном граду, а не да се баца 240.000 евра годишње на трошкове дописништва? Они који кукају да ће јавни сервис отићи на добош и њихово место заузети приватне ТВ, а ћуте о расипшању у РТС и РТВ, саучесници су неминовне пропасти ове телевизије.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi