Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poništena privatizacija šabačkog „Glasa Podrinja“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 08. 2013.

Autor: D. E. Izvor: Danas

Poništena privatizacija šabačkog „Glasa Podrinja“

Agencija za privatizaciji poništila je prodaju najstarijeg šabačkog lista „Glas Podrinja“, koji izlazi od 1944. godine, zato što kupci nisu isplatili poslednju ratu.

Cena na aukciji dostigla je 59 miliona dinara, a u tu cenu uračunat je i poslovni prostor u prizemlju zgrade od oko 700 kvadratnih metara.

Kupci su bili privatni preduzimač Slobodan Teodorović  i sveštenik Bogdan Simanić. Tiraž lista bio je oko osam hiljada primeraka, a značajan deo sredstava list je ubirao od čitulja i poslovnih oglasa. Nedugo posle prodaje jedna ekipa od desetak novinara i saradnika nezadovoljna uređivačkom politikom i odnosima u kolektivu, na čelu sa tadašnjim direktorom kao i glavnim urednikom, dala je otkaz. Od nekadašnjih 35 zaposlenih ta brojka je spala na 18. 

Zastupnik državnog kapitala nije želeo da daje izjave za „Danas“ , jer, kako je rekao, za to je nadležna Agencija za privatizaciju. Priča se da posle svega nije poboljšan materijalni položaj zaposlenih, da su plate oko 30.000 dinara, i da nije potpisan kolektivni ugovor. Sindikat je skrajnut, a čeka se nova prodaja lista koji objavljuje informacije iz Šapca, Koceljeve, Bogatića, Vladimiraca, Malog Zvornika i Krupnja. Nezvanično, bivši kupci Slobodan Teodorović i sveštenik Bogdan Simanić raspodeljeni su na novinarska radna mesta.

Inače, "Glas Podrinja" imao je zajedničku redakciju sa Radio Šapcem i TV. Do podele je došlo 2007. godine kada je formirano  JP RTV Šabac, i list koji je kasnije privatizovan. Zgrada za ove medije, od 2.500 kvadrata, podignuta je 1987. godine, i u njenu izgradnju sredstva su uložile SO Šabac, RTS, pojedina društvena preduzeća a i zaposleni u tadašnjem „Glasu Podrinja“ su učestvovali sa po šest plata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi