Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV Smederevo ponovo na aukciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 08. 2013.

Izvor: Pregled, Beta

TV Smederevo ponovo na aukciji

Gradsko veće Smedereva dalo je juče saglasnost za smanjenje broja zaposlenih u Javnom preduzeću Televizija Smederevo sa 49 na 34, jer toj kući osnovanoj pre dve decenije predstoji privatizacija. Televizija Smederevo obavezna je da osnivaču, Gradskoj skupštini, dostavi dopis o formiranju tima za restrukturiranje, koji će činiti predstavnici te medijske kuće, sindikata, osnivača i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Jedan od ranijih v. d. direktora te medijske kuće Jovica Šešlak rekao je agenciji Beta da će i sa 34 zaposlena, TV Smederevo sa dotrajalom opremom i zastarelom tehnologijom, teško naći kupca.

„Televizija je 2008. imala 39 zaposlenih i dobro je poslovala, a optimalan broj radnika nikako ne bi trebalo da premaši 20 ljudi, mada je i to suviše“, rekao je Šešlak.

Prva aukcija Televizije Smederevo oglašena je 2010. za početnu cenu od 90.000 dinara i depozitom od 484 evra.

Tada je najbolju ponudi dao odbornik Milan Lukić, vođa grupe građana "Za bolje Smederevo" koji je pre toga kupio "Radio Smederevo" i nedeljnik „Naš glas“.

Agencija za privatizaciju raskinula je s Lukićem ugovor o kupovini nedeljnika jer je nije isplatio izlicitirani iznos, a TV Smederevo nije preuzeo jer nije platio ni prvu ratu licitiranog iznosa. TV Smederevo od pre tri meseca svelo je rad na 14 sati programa, od kojih je oko 60 odsto repriza i reemitovanja emisija preuzetih od drugih kuća, s minimumom vlastite produkcije, pretežno saopštenja iz policije i kabineta gradonačelnika. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi