Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dinkić nas tužio 7 puta, traži 6.950.000 dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 08. 2013.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Dinkić nas tužio 7 puta, traži 6.950.000 dinara

Odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić tužio je Informer sedam puta za dva i po meseca! On za navodne klevete, uvrede i pretrpljeni „duševni bol“ traži čak 6.950.000 dinara!

 

Lider URS je, kako saznajemo, svojim advokatima naložio da tuže Informer bukvalno za svaki tekst!

- Malo je reći da je Dinkić ljut na Informer, on bukvalno želi da vas uništi, jer veruje da ste vi glavni medijski krivci za to što je izbačen iz vlasti!

Naredio je da vas tuže za sve, da vas razvlače po sudovima tako da nemate vremena za bilo šta drugo - prenosi izvor našeg lista iz neposrednog okruženja bivšeg ministra.

Mlađan Dinkić je prvu tužbu protiv Informera podneo zbog teksta pod naslovom „Dinkić pod istragom“ objavljenog još 1. juna ove godine. I iako je u međuvremenu i policija zvanično potvrdila ovu informaciju, lider URS i dalje insistira da nam se zbog ovoga presudi i traži odštetu od čak milion dinara!

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević upozorio je juče da su Dinkićeve tužbe sračunato „gušenje našeg lista“.

- Dinkić zna da najveći deo njegovih tužbi mora pasti na sudu, jer za sve sporne priče imamo dokumentaciju i svedočenja kredibilnih izvora. On, međutim, na osnovu staljinističkog Zakona o informisanju, koji je lično doneo, želi da nas maltretira i iscrpljuje po sudovima - navodi Vučićević i kaže da se iskreno nada da će Dinkić uskoro morati i sam da se suoči sa sudom i optužnicom:

- Ako ima pravde i zakona u Srbiji, Dinkić bi uskoro morao da odgovara za kriminal o kome je Informer detaljno pisao!

Dragan Janjić, potpredsednik NUNS

Tužbe s velikim finansijskim zahtevima ne treba da budu način rešavanja sporova s medijima. NUNS se uvek protivio ovakvoj vrsti tužbi, smatrajući da visoki finansijski zahtevi mogu biti mera pritiska na medije.

Željko Cvijanović, glavni urednik „Standarda“

- Ne možete toliko godina biti ubica srpske ekonomije a da ne budete istovremeno i grobar srpskih medija. Ne možete toliko dugo paliti tuđe kuće a da niste obezbedili da onaj ko vas je video zauvek ćuti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi