Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV Jedinstvo dobila frekvenciju i vlasnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 08. 2013.

Autor: S. Novosel Izvor: Danas

TV Jedinstvo dobila frekvenciju i vlasnika

Preduzeću “TV Jedinstvo media team“, čiji je vlasnik Šerif Marukić, RRA je dodelila regionalnu frekvenciju za emitovanje programa na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Time je stavljena tačka na dileme oko najstarije privatne televizijske kuće u ovom kraju. Sa pravne strane TV Jedinstvo nije postojala, ali emituje program. Osnivač ove TV bila je istoimena štamparija, koja je od kraja 2011. u stečaju, a prošle godine u februaru TV je oduzeta dozvola za emitovanje programa, koja je važila retroaktivno, od 15. decembra 2011.

Većinski vlasnik štamparije „Jedinstvo“ bio je Dane Belić, a samim tim i televizije, koju je pre nekoliko godina prodao ljudima bliskim muftiji Muameru Zukorliću. Od tada je ove kuća bila pod kontrolom opcije koju predvodi Zukorlić.

Do komplikacija je došlo ove godine, kada se desio raskol u Bošnjačkoj demokratskoj zajednici (BDZ) i tadašnji direktor Šerif Marukić se priklonio struji koju predvodi narodni poslanik Emir Elfić. Marukić je naprasno smenjen 25. marta ove godine i na njegovo mesto je imenovan Mirsad Fijuljanin.

Zvanično je ostalo nepoznato ko je smenio Marukića, iako je to saopšteno na memorandumu Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji. Novi ljudi od poverenja počeli su da kreiraju program, odnosno da preuzimaju priloge sa TV Sandžak, koja ima lokalnu frekvenciju i program emituje sa Internacionalnog univerziteta čiji je predsednik Zukorlić.

Od smene na čelu firme, 14 zaposlenih je prestalo da dolazi na posao jer su smatrali „da Fijuljanin nije legalni direktor i da ne mogu objektivno i profesionalno da rade svoj posao“.

Marukić je sada kao vlasnik firme konkurisao za regionalnu frekvenciju. Ime televizije ostaje isto. “Na posao se vraćaju svi zaposleni, koji su ostali bez posla nakon upada u TV Jedinstvo.

Cilj nam je objektivno i nezavisno informisanje, a to bi trebalo da nam vrati i nekadašnju veliku gledanost na području koje pokrivamo”, rekao je za Sandžak Danas Šerif Marukić u telefonskom razgovoru. On se trenutno nalazi u inostranstvu gde razgovara sa potencijalnim donatorima o realizaciji projekata na svojoj televiziji.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi