Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SOS neće ni da polemiše
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 08. 2013.

Izvor: Pregled, Tanjug

SOS neće ni da polemiše

Osnivač i vlasnik SOS kanala Dragiša Kovačević rekao je juče da nema nameru da polemiše sa Republičkom agencijom za telekomunikacije (RATEL), da poštuje odluku suda i da će se u skladu sa njom i ponašati, ukazujući da je apsurdno to što se RATEL već žalio, a nije video presudu. „Nemam nameru da sa njima polemišem.

 

Poštujem odluku suda i mi ćemo se tako ponašati. Oni (RATEL) treba da se žale, ali oni su već napisali da su se žalili i već su izneli argumente zbog čega se žale, a nisu videli presudu. To je apsurdno i to je nešto što je inače karakteristično za RATEL“, rekao je Tanjugu Kovačević.

Komentarišući saopštenje RATEL-a izdato povodom pisanja medija da sudskom presudom treba da isplati naknadu štete SOS kanalu od 650 miliona dinara, a u kome se navodi da ta agencija „upravo podnosi žalbu“, Kovačević je rekao da je „i to saopštenje, kao i sve do sada što se od RATEL-a moglo čuti matrica njihovog ponašanja“.

Ocenjujući da iz RATEL-a jedno pričaju, a da su činjenice sasvim drugačije, on tvrdi da su proverili u sudu i da ta agencija još nije preuzela presudu.

„Kako prokomentarisati njihovu izjavu da su upravo podneli žalbu u kojoj kažu da će sa optimizmom čekati novu presudu, odnosno da će brojnim dokazima i argumentima opisanim u žalbi da preinače odluku suda.

Kažu da je sud pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenice uz bitne povrede odredba zakona o parničnom postupku uz zanemarivanje velikog broja činjenica i dokaza. Oni to lepo napišu, izjave, a uopšte nisu preuzeli presudu“, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, da su pročitali presudu, RATEL u saopštenju ne bi napisao da je SOS kanal do 2006. godine emitovao program bez dozvole. „To je potpuno netačno. Sve televizije koje su 2000. godine dobile imale su dozvole do 2002. godine. Tada je uveden moratorijum na izdavanje dozvola i te stare dozvole su važile do 2006. godine, do raspisivanje konkursa“, rekao je Kovačević.

RATEL je pre dva dana saopštio da upravo podnosi žalbu na presudu Privrednog suda u Beogradu i s optimizmom, zasnovanim na brojnim dokazima i na argumentovanom činjeničnom i pravnom stanju opisanom u žalbi na presudu, očekuje da će prvostepena odluka suda biti ukinuta i da će u konačnom ishodu biti odbijen tužbeni zahtev SOS kanala kao neosnovan.

U saopštenju je istaknuto da je u pitanju prvostepena presuda Privrednog suda koja nije ni pravosnažna niti izvršna i da samim tim odluka ne predstavlja osnov za isplatu bilo kakve novčane sume SOS kanalu kojom bi bio oštećen budžet Srbije.

Vest da je RATEL dužan da plati naknadu štete SOS kanalu nije istinita i, kako se navodi, postoji veliki broj argumenata koji idu u prilog tezi da je prvostepena presuda u korist tog sportskog kanala doneta na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, uz bitne povrede odredaba Zakona o parničnom postupku i uz zanemarivanje velikog broja činjenica i dokaza predstavljenih tokom suđenja od strane RATEL-a i RRA.

RATEL podseća da je konkurs za dodelu dozvola za emitovanje bio javan i da su svi uslovi konkursa bili poznati zainteresovanim emiterima, pa i SOS kanalu.

Osim toga, taj kanal je i pre nego što je RRA raspisala konkurs za dodelu dozvola za emitovanje koristio 36. kanal na Beograđanki, a to je činio i u periodu kada je radio bez dozvole i nije se žalio na okolnost da rumunska državna televizija koristi 36. kanal na osnovu plana Stokholm 61, navedeno je u saopštenju RATEL-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi