Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ko o čemu, „Pink“ i „Informer“ o poštenju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 08. 2013.

Autor: N. A. Izvor: Alo!

Ko o čemu, „Pink“ i „Informer“ o poštenju

Na negativnu kampanju koju protiv lista „Blica“ i njegovih urednika već nedeljama vode TV „Pink“ i list „Informer“ juče je reagovala kompanija „Ringier Axel Springer“, izdavač „Blica“, podnošenjem tužbe zbog nelojalne konkurencije protiv „Pinka“ i „Informera“.

U saopštenju se navodi da „ Pink“ i „Informer“ više od dvadeset dana vode negativnu kampanju plasiranjem niza neistina i uvreda, kojim žele da ugroze poslovanje i ugled kompanije „Ringier Axel Springer“, kao i kredibilitet dnevnog lista „Blic“.

Tužbe su podnete Privrednom sudu u Beogradu.

Glavni urednik „Blica“ Veselin Simonović i članovi redakcije vode se striktnim standardima novinarstva kompanije „Ringier Axel Springer Media“ i primer su kritičkog, nezavisnog novinarstva i uredničkog integriteta u Srbiji - navedeno je u saopštenju.

Menadžment kompanije „Ringier Axel Springer“ naveo je da su svi ugovori sa državnim institucijama i javnim preduzećima zaključeni u skladu sa zakonom i istovetni su ugovorima koje su te institucije i preduzeća zaključivala i sa drugim medijskim kućama.

Podsetimo, TV „Pink“ je u proteklih nekoliko nedelja vodila negativnu medijsku kampanju protiv „Blica“ i njegovog glavnog urednika Veselina Simonovića. Tokom ove kampanje „Pink“ je na svojim kanalima više od 300 puta objavio uvredljive fotografi je i fotomontaže kojima se direktno blate „Blic“ i njegovi urednici.

Zbog ovakvih napada na „Blic“, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) 7. avgusta je kaznio „Pink“ merom javnog upozorenja, nakon koje je ova kampanja na „Pinku“ prestala. Ali, samo na kratko.

Naime, uvrede i iznošenje neistina protiv „Blica“ i njegovog glavnog urednika nastavljene su u „Informeru“, čije tekstove konstantno prenosi „Pink“ na svim svojim kanalima, nastavljajući tako svoju uvredljivu kampanju.

Gostovanja Dragana J. Vučićevića na „Pinku“ postala su toliko učestala da se postavlja pitanje da li je on glavni urednik „Informera“ ili spiker „Pinka“, dok je promocija „Informera“ na „Pinku“ postala toliko upadljiva da ostaje nejasno da li je Željko Mitrović gazda „Pinka“ ili portparol „Informera“.

Interesantno je da u „Blicu“, čiji izadavač „Ringier Axel Springer“ posluje transparentno i u skladu sa zakonima Srbije, uredno izmiruju sve svoje obaveze prema zaposlenima i državi i koji je samo prošle godine uplatio više od pet miliona evra poreza i drugih dažbina, lekciju o poštenju i poštovanju zakona drže predstavnici medija koji su samo na osnovu poreza oštetili budžet Srbije za 700 miliona dinara i koji zaposlenima godinama neredovno isplaćuju samo
minimalne zarade kako bi izbegli plaćanje doprinosa. Naš narod za takve ima jednu sočnu izreku koja počinje sa „ko o čemu...”.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi