Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Koliko je Blic uzeo naših para od 2000. do 2012?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2013.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Koliko je Blic uzeo naših para od 2000. do 2012?

Dnevni list Blic je od oktobra 2000. do sredine 2012. od države uzeo više od 25 miliona evra preko najrazličitijih marketinških, sponzorskih i sličnih ugovora, koji su često bili i fiktivni, tvrde Informerovi izvori iz vrha vlasti.

- To je bio razrađen sistem, prema kom su bukvalno svi u državi, od EPS i „Lutrije“, preko Agencije za privatizaciju, drugih državnih agencija i fondova, pa sve do lokalnih samouprava i nekih bolnica naprosto morali da se oglašavaju u Blicu - kaže naš sagovornik. Prema njegovim rečima, operativci policije koji ovih dana kontrolišu kriminalno poslovanje „Državne lutrije Srbije“ pronašli su u arhivi te firme još sumnjivih ugovora s Blicom i njihovim izdanjima. Zbog toga je izdat nalog da se provere i poslovi koje su te novine imale s drugim državnim i javnim firmama i fondovima.

Informer je u prethodnim danima detaljno pisao o krajnje sumnjivoj saradnji Blica s „Državnom lutrijom“, „Elektroprivredom Srbije“, Fondom za razvoj, Kliničkim centrom... Ipak, niko od nadležnih nije mogao da nam kaže koliko je tačno državnih para Blic isisao za poslednjih dvanaest godina.

Zbog toga će Informer već danas, u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija, zatražiti od nadležnih državnih organa da u najkraćem mogućem roku saopšte koliko je sve nas poreske obveznike Blic koštao od 2000. do 2012. Rodoljub Šabić, poverenik za informacije, nije juče hteo da komentariše naša saznanja, ali nam je obećao da će naš zahtev proslediti svim državnim organima i insistirati na dobijanju svih odgovora.

Blic ni juče nije odgovarao na naše pozive ni poruke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi